Un nou blocaj pe Autostrada Moldovei: Danlin XXL a depus contestație la CNSC pentru lotul 3 Ploiești – Buzău. CNAIR nu poate semna contractul PNRR cu Nurol

Ploiești -Buzău

Compania de Drumuri și constructorul Nurol (Turcia) nu pot semna contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău după ce constructorul Danlin XXL (antreprenor din jud. Neamț) a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Danlin solicită la CNSC anularea deciziei CNAIR din 27 octombrie prin care a fost desemnat câștigător Nurol, potrivit documentelor pe care le-a consultat Economedia.

Dalin solicită CNAIR ca oferta să-i fie reevaluată după ce inițial a fost considerată neconformă și respinsă pentru că nu a respectat aspectele prin care să demonstreze respectarea condițiilor de experiență pentru inginer de calitate, șef de șantier reabilitare drum respectiv șef șantier reabilitare pod.

Primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău sunt în execuție cu Pizzarotti (Italia) respectiv Asocierea bulgaro -Română Trace-Coni. De la Buzău la Focșani, UMB lucrează pe loturile de la capete și așteaptă de câteva zile soluția CNSC pentru loturile de mijloc.

Lotul 3 Pietroasele – Buzău are o lungime de 13 kilometri, iar Nurol a avut o ofertă de un miliard de lei, anunța șeful CNAIR pe 27 octombrie.

„Am desemnat astăzi un nou câștigător pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (13,9 km) ! Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit Asocierii de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. la valoarea de 1,093 miliarde de lei (fără TVA), după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor ( în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București). Dacă nu vor fi depuse contestații, vom putea semna contractul finanțat prin PNRR peste 10 zile. După semnarea contractului pentru acest lot care face parte din A7, lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni”, transmite CNAIR.

Ofertele depuse pentru Lotul 3:

Nr. Crt.

Ofertant

1.

Asocierea YDA INȘAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKET (lider de asociere) – NESS PROIECT EUROPE – ALPENSIDE

2.

Asocierea CONSTRUCTII ERBASU (lider de asociere) – BERTONI CONSTRUCT – ACVATOT

3.

Asocierea – DANLIN XXL (lider de asociere) – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD)

4.

Asocierea DRUM ASFALT (lider de asociere) – ILGAZ INSAAT TICARET ANONIM SIRKETI – OPR ASFALT – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS – TRAMECO

5.

Asocierea Nurol Insaat ve Ticaret A.S. (lider de asociere) – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

6.

Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.

7.

Asocierea  DOGUS INSAAT VE TICARET A.S (lider de asociere) –  CONCELEX,

8.

IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET A.S.

9.

MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

10.

CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

11.

Asocierea  OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider de asociere) –  FERNAS INSAAT ANONIM SIRKETI,

12.

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. (Tekfen Construction & Installation Co., Inc.)

13.

Trace Group Hold

14.

LIMAK INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI

Comentarii

  1. CNAIR a zguduit-o cu
    desemnarea câștigătorului.
    CNSC o zguduie cu judecarea contestatiei.
    Probabil din cauza pensiilor speciale vor judeca “bine”.
    Sa traiti bine ca A 7 e un ciot!🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *