După ce a locuit în mai multe orașe din România, Alex Matescu s-a stabilit de trei ani la Sibiu, unde profesează ca inginer. De aproximativ o lună tânărul a ales să-și deschidă și un mic business pe care îl găsim în fața Carrefour-ului din Shopping City Sibiu. Este vorba despre „Taste The Corn”, un stand de porumb cu arome, scrie Turnul Sfatului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Înainte să deschidă mica afacere, Alex s-a lăsat inspirat din vizitele pe care le făcuse în alte orașe și de ideile pe care le găsise acolo.

„Fusesem în Târgu Jiu și Craiova, unde există un business similar. Am mers, am stat la coadă și când l-am încercat am fost uimit cât de bun poate să fie. Am revenit și a doua și a treia oară.

Analize Economedia

România-Ungaria steaguri
un programator lucreaza la un laptop
adrian-dragos-paval-dedeman
economie calcule
somer calculator
burse, piete, multipli
bani, lei, economie, finante, deficit, inflatie
armata romana, capu midia, romania, nato, militari, soldati, antrenament, exercitiu militar, himars, rachete, sisteme de aparare aeriana
auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
transport
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
linie asamblare Dacia
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA

Am mers în mall-urile din Sibiu să văd dacă este această idee și nu am găsit-o. Singurul loc în care găsești este pe centru, cel clasic cu știulete, fiert sau copt. Am căutat spațiu, am luat legătura cu proprietarii și așa am găsit locul acesta”, a mai detaliat el.

Tânărul povestește că ceea ce face porumbul diferit este faptul că este o gustare sănătoasă, pe care consumatorii o pot cumpăra cu încredere.

„Ne-am dorit să aducem ceva sănătos, de la procesul de producție în care porumbul venit boabe congelate prefierte este fiert în aburi și nu în apă cum se întâmplă cu cel clasic, asta păstrează textura naturală a porumbului, îl împiedecă să se sfărâmițeze, să-și strice forma, îi păstrează inclusiv luciul, până la condimentele pe care le-am ales. Avem sare, unt, piper alb, piper negru, chili, boia, paprika, cheddar și parmezan, curry și sortimentul dulce dedicat mai ales copiilor, miere și scorțișoară. Aceasta este direcția în care am mers, ne-am dorit să fie ceva sănătos, ușor de consumat și rapid de preparat pentru ca oamenii să nu aștepte foarte mult” a explicat acesta.

În afacerea sa tânărul spune că a investit inițial 10.000 de euro, iar planurile de viitor sunt mari.