Ungaria: Nestlé va crea 250 de noi locuri de muncă în localitatea Bük cu o investiţie de peste 350 de milioane de euro

Redacția ian. 14, 2023 0 comentarii
Nestle

Societatea Nestlé Hungária va crea 250 de noi locuri de muncă la locaţia sa din Bük, printr-o investiţie de extinderea capacităţii în valoare de 140 de miliarde de forinţi (350,6 de milioane de euro) – a anunţat ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.

Ministrul a afirmat că centrul din Europa Centrală şi de Est al producţiei de hrană pentru animale al companiei elveţiene se află în Ungaria, unde această investiție va creşte producţia cu 30%.

Péter Szijjártó a mai spus că, în pofida circumstanţelor extrem de dificile, economia ungară a realizat anul trecut o triplă performanţă, întrecând nivelul record la investiţii, la export şi în privinţa locurilor de muncă.

“Economia ungară este suficient de puternică pentru a trece peste condiţiile cele mai dificile şi pentru a obţine un triplu rezultat record”, a adăugat el.

Ministrul a calificat drept un succes istoric faptul că numărul persoanelor angajate în Ungaria depăşeşte 4,7 milioane de mai bine de jumătate de an şi că niciodată nu au fost atât de puţine persoane în căutarea unui loc de muncă ca anul trecut – 238 000 faţă de aproape 600 000 în 2010.

 

Sursa foto: Nestle.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *