Uniunea Societăţilor de Asigurare: “Impactul insolvenței City Insurance este important/ Piața asigurărilor RCA din România va depăși această situație”

asigurare, rca, asigurare auto

Piața asigurărilor RCA din România va continua să funcționeze și va depăși situația creată de căderea companiei City Insurance, iar deținătorii de polițe RCA emise de societate și păgubiții sunt protejați de lege, subliniază Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Aceștia au transmis aceste clarificări, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât vineri să constate starea de insolvență a liderului pieței RCA, City Insurance, și să îi retragă autorizația de funcționare. Compania se îndreaptă așadar spre faliment.

UNSAR a luat notă de decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară privind o societate de asigurări care nu este membră a asociației, a anunțat asociația.

“Impactul situației este cu siguranță important, însă piața asigurărilor RCA din România va continua să funcționeze și va depăși această situație, iar deținătorii de polițe RCA emise de către acea societate și păgubiții sunt protejați de lege prin mecanismele de protecție construite în acest sens”, a transmis UNSAR.

Asociația susține inițiativele legislative despre care spune că vin în beneficiul consumatorilor. “Salutăm pe această cale lansarea în dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților prin care se modifică termenul în care Fondul este îndreptățit să efectueze plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări. Această dispoziție nou introdusă este o măsură de protecție suplimentară a acestei categorii protejate de lege de consecințele insolvenței unui asigurător”, transmite UNSAR.

“Ne exprimăm încrederea că partenerii instituționali vor lua deciziile potrivite și punem la dispoziție întregul nostru know-how pentru a ne asigura că impactul asupra consumatorilor și pagubiților va fi cât mai redus”, mai spun reprezentanții uniunii.

Aceștia subliniază că industria în care activează City Insurance este mult mai diversă decât doar zona de RCA. “Ne referim aici în mod special la asigurările de viață, sănătate, accidente, de bunuri și proprietăți, locuinte și nu numai”.

 

Sursa foto: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *