Universitățile românești vor putea lansa programe de licență în Inteligență Artificială

Redacția mart. 1, 2023 0 comentarii
viitor, inteligenta artificiala, creier, computer

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a aprobat în această săptămână standardele pentru implementarea specializării de “Inteligență Artificială” la nivel de licență, în domeniul “Informatică”, anunță Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care a lansat propunerea. Acest lucru înseamnă că, în curând, în universitățile din țară vor funcționa programe de licență în Inteligența Artificială (AI).

„Urmând practicile internaționale, domeniul inteligenței artificiale a ajuns la o maturizare care îi permite să treacă de la nivelul cercetării, cu impact și asupra formării mai ales la nivel de master/doctorat/postdoctorat, la un nivel de profesionalizare larg răspândită, prin organizarea la nivel de licență. Este un demers care va ajuta mult studenții/absolvenții și mediul socio-economic”, daclară decanul Facultății de Matematică și Informatică din UBB, Anca Andreica.

Rectorul UBB, Daniel David, amintește că UBB coordonează și un institut de Inteligență Artificială, Robotică și Realitate Virtuală, având ca parteneri companii ca Microsoft, SAS și UiPath.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *