Untold vrea să monetizeze afacerea lansând noua tehnologie digitală NFT

Concert Untold - site oficial

Organizatorii festivalului Untold, suspendat anul trecut și sub semnul întrebării în acest an, vor să lanseze o serie de NFT – obiecte digitale unice ce pot fi achiziționate de fani (non-fungible token).

Cei care vor licita pentru NFT-urile Untold vor putea deveni proprietarii unor momente memorabile din edițiile trecute ale festivalului.

Pe scurt, un NFT (care poate fi un clip video, un fișier audio, o imagine digitală sau un joc) este un obiect digital unic, ce nu poate fi înlocuit. Este vorba despre noua tehnologie digitală derivată din Blockchain și utilizată și în cazul unor criptomonede. Posesorul său, care plătește pentru această calitate, poate fi asimilat unui colecționar care a intrat în posesia unui exemplar unicat de carte semnată de autor.

De ce ar cumpăra un utilizator un NFT? Atât pentru a-și satisface hobby-ul legat de respectiva operă artistică, dar și pentru că, de obicei, posesorul său cumpără și drepturile de autor pentru opera respectivă.

Primul NFT Untold va fi lansat pe platforma OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole. OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain.

NFT-urile au apărut în 2015 și treptat au atras interesul investitorilor care își plasau banii în criptomonede. De exemplu, artistul digital Beeple a vândut în acest an NFT în valoare totală de 69,3 milioane de dolari la licitații organizate de casa Christie’s.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *