Update la tabletele şi laptopurile Apple

Redacția oct. 25, 2022 0 comentarii
apple

Tabletele şi laptopurile Apple primesc, în sfârşit, un nou update major, în vreme noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone-uri introduce facilităţile care nu au apucat să fie implementate când a fost lansat iOS 16, informează News.ro.

La puţin mai bine de o lună după iOS 16, Apple lansează iOS 16.1. Principalele noutăţi ale acestuia sunt Live Activities şi iCloud Shared Photo Library.

iCloud Shared Photo Library permite membrilor unei familii să gestioneze albume foto comune, în care să poată adăuga fiecare fotografii.

Live Activities permite actualizarea în timp real a notificărilor afişate de aplicaţii pe Lock Screen. De această facilitate pot beneficia, spre exemplu, serviciile de livrări, care pot afişa aici timpul estimat pentru livrarea comenzilor.

De asemenea, serviciul Fitness+ poate fi folosit acum de utilizatorii de iPhone şi fără a fi necesar un Apple Watch, compania americană renunţând la această condiţie pentru a creşte numărul abonaţilor.

iPad OS 16.1 şi macOS Ventura sunt şi ele disponibile acum pentru tabletele respectiv laptopurile Apple. Acestea aduc un nou manager de task-uri, numit Stage Manager, care pare să funcţioneze bine pe laptopuri, însă, nu este la fel de apreciat pe tablete.

O altă noutate notabilă pentru iPad OS 16.1 şi macOS Ventura este suportul pentru Passkeys, care va permite utilizatorilor să se logheze în cadrul aplicaţiilor şi al serviciilor online folosind amprenta sau scanarea facială, în loc să mai introducă un nume şi o parolă.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *