Vacanță pe bază de vaccin. Țările care primesc călători cu pașaport Covid în această vară

grecia, vacanta, turism, santorini Sursa foto: Pexels/Aleksandar Pasaric

Unele țări ale căror economii se bazează în mare parte pe turism au anunțat deja că granițele lor vor fi deschise călătorilor imunizați, care pot dovedi că au primit un vaccin împotriva coronavirusului.

UE lucrează în prezent la un certificat verde digital care va permite cetățenilor europeni vaccinați să călătorească liber pe continent.

Cu toate acestea, unele țări își fac deja propriile planuri. Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați, iar Spania, Grecia, Georgia, Portugalia, Danemarca și Suedia îi vor urma exemplul.

Iată care sunt destinațiile care primesc turiștii vaccinați în această vară.

Grecia

Grecia se va deschide turiștilor începând cu 14 mai, a declarat ministrul grec al turismului, atâta timp cât turiștii prezintă dovezi de vaccinare completă, anticorpi Covid-19 sau un test negativ.

Vorbind la Târgul Internațional de Turism ITB Berlin din 9 martie, Haris Theocharis a spus că țara este „mai mult decât optimistă” și „pregătită” să primească vizitatori.

„Ne propunem să deschidem turismul până pe 14 mai, cu reguli specifice și protocoale actualizate. Până atunci, vom ridica treptat restricțiile dacă condițiile o permit”, a spus el, adăugând că cei care lucrează în industria turistică greacă vor primi prioritate pentru vaccinare după cei vulnerabili.

Cipru

Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară (probabil 1 mai), cu condiția să aibă ambele doze de vaccin și a doua doză să fi fost primită cu cel puțin șapte zile înainte de plecare.

În decembrie, Cipru a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care a anunțat că intenționează să elimine cerințele de intrare, cum ar fi testarea și carantina, pentru călătorii care sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Suedia

Suedia intenționează să lanseze un „pașaport digital de vaccinare” pentru coronavirus până în vară, presupunând că până atunci există un standard internațional pentru document, anunța guvernul în februarie.

Danemarca

Danemarca are deja pașapoarte de vaccin pentru propriii cetățeni, încă din februarie 2021, și le va accepta și pe cele din alte țări, precum și dovada unui test negativ. Aceste pașapoarte vor juca un rol cheie în ameliorarea restricțiilor Covid din Danemarca, majoritatea fiind așteptate să fie eliminate până pe 21 mai, odată ce toate grupurile cu risc ridicat și peste 50 de ani vor fi complet vaccinate.

Portugalia

Site-ul web pentru turism din Portugalia menționează că cei care sosesc în Insulele Azore și Madeira pot prezenta un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 – „respectând perioada de activare a răspunsului imunitar prevăzută în Rezumatul caracteristicilor produsului (SmPC)”. Azore este primul arhipelag din lume care are o populație complet vaccinată.

Croaţia

Călătorii complet vaccinați din orice țară vor putea călători în Croația fără a fi nevoie să se testeze sau să se autoizoleze la sosire, potrivit guvernului croat. Turiștii trebuie să poată dovedi că au primit ambele doze de vaccin și că au așteptat 14 zile după a doua doză înainte de a călători.

Thailanda

Thailanda va începe să elimine restricțiile și să-și deschidă frontierele pentru călătorii complet vaccinați începând cu 1 iulie 2021, când populara insulă turistică Phuket va fi prima destinație a țării care va întâmpina călătorii internaționali.

Din octombrie, Phuket, Krabi, Phangnga, Koh Samui, Chonburi (Pattaya) și Chiang Mai vor fi accesibile, fără carantină, pentru călătorii vaccinați. Călătorii trebuie să rămână cel puțin șapte zile la punctul de intrare și ar trebui să își planifice itinerariul în consecință.

Spania

Spania intenționează să aibă pus la punct un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie, deși testele PCR negative vor fi în continuare acceptate pentru a intra în țară.

Islanda

Islanda a anunțat încă din data de 18 martie că le permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara. Ministerul Sănătății a anunțat că, în cazul în care un călător are un certificat de vaccinare emis de Agenția Europeană a Medicamentului sau de Organizația Mondială a Sănătății, nu vor mai fi necesare controale suplimentare, precum testare sau carantinare.

Georgia

Cea mai sigură destinație din vara anului 2020, Tbilisi a fost deschisă călătorilor vaccinați aproape de îndată ce vaccinul a fost disponibil. Turiștii pot călători în Georgia dacă dețin un certificat care să ateste că au primit ambele doze din vaccin.

Sursa foto: Pexels/Aleksandar Pasaric

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *