Vacanța pe șine. Cât te costă să vizitezi Europa cu trenul?

tren, cale ferata, Europa cu trenul

România- Ungaria – Slovacia – Austria – Germania? Sau România – Ungaria – Austria – Italia? Sunt două dintre traseele propuse de operatorii feroviari pentru vacanțele din această vară. CFR Călători recomandă oferta Interrail Pass, cu reduceri în această perioadă. Puteți alege să petreceți, spre exemplu, o vacanță de o lună prin Europa, vizitând 6-8 destinații, plătind pentru drum 226 de euro (oferta valabilă pentru tineri) sau 302 euro (preț pentru adulți).

În contextul Anului European al Căilor Ferate, pentru vacanțe cu trenul în Europa “la preţuri atractive”, CFR Călători recomandă oferta de călătorie Interrail Pass, ce va avea reduceri de 10%  în  luna iunie, pentru ambele variante ale ofertei: Interrail Global Pass și Interrail One Country Pass. Reducerea se acordă tuturor categoriilor de călători (adulți, tineri și seniori), atât la clasa 1 cât și la clasa a 2-a. Copiii de până la 12 ani beneficiază de gratuitate (maximum doi copii însoțiți de un adult), iar tinerii (vârsta până în 28 de ani), adulţii şi seniorii (vârsta peste 60 de ani) dispun, de asemenea, de tarife reduse.

O lună, două luni, trei luni pe drumuri

Cel mai popular pachet din oferta Interrail, conform platformei europene, este cel care îți oferă șapte zile de călătorii, pe care le poți alege în interval de o lună. E ideal pentru a atinge 6-8 destinații, spun reprezentanții Interrail și costă 226 de euro, pentru tineri sau 302 euro pentru adulți (cu reducere în această perioadă, față de suma de 335 euro). Cel mai ieftin pachet costă 167 de euro pentru tineri și 221 de euro pentru adulți și îți oferă patru zile de călătorii, pe care le poți selecta pe parcursul unei luni. Cel mai scump pachet costă 609 euro pentru tineri și 812 euro pentru adulți și oferă călătorii nelimitate pe parcursul a trei luni.

Exemplu de traseu:

Sursa imagine: cfrcalatori.ro

Exemplu de traseu:

Sursa imagine: cfrcalatori.ro

Prin 33 de țări

Legitimaţia Interrail Global Pass oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 33 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia şi traversarea maritimă cu vaporul între Italia şi Grecia. Perioada de valabilitate a legitimaţiilor este de la patru zile până la 3 luni, pasagerii având libertatea de a alege ruta în timpul călătoriei. Oferta Interrail Global Pass este valabilă şi pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors.

Oferta Interrail One Country Pass cu preț promoțional este valabilă pentru următoarele țări: Germania, Marea Britanie, Spania, Austria, Franța, Benelux (Belgia, Olanda și Luxemburg), Irlanda, Irlanda de Nord, Italia, Estonia, Grecia, Republica Cehă, Ungaria, Portugalia, Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Pass-urile Interrail Global și Interrail One Country cu 10% reducere pot fi restituite sau schimbate similar Pass-urilor disponibile cu tarif întreg.

Oferta Interrail Pass este vândută la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita informaţii la telefon 021.314.55.28 (trafic internațional Gara de Nord București).

Sursa foto: Interrail, Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *