Vacanțele pe litoralul bulgăresc al Mării Negre vor fi cu 15 până la 30% mai scumpe în acest an

Redacția mart. 14, 2023 1 comentarii
litoral bulgaria plaja vacanta sursa G4Media

Vacanțele pe coasta bulgară a Mării Negre vor fi cu 15 până la 30% mai scumpe în acest an, au declarat la televiziunea publică bulgară reprezentanții Camerei de Turism din Burgas, scrie Novinite.

Industria se așteaptă la un sezon puternic. Majoritatea hotelurilor din Sunny Beach sunt aproape pline pentru Paște. O creștere serioasă a fost înregistrată și în cazul rezervărilor Early Booking. Și în acest an, există un interes mare din partea turiștilor din România, Grecia și Turcia. Iar prețurile vor crește, spun hotelierii bulgari.

“Colegii spun că este între 15 și 30%, dar, desigur, totul depinde de cum merg prețurile și inflația, acest lucru este inevitabil ca urmare a modului de viață din acest moment”, a declarat Hristina Slavova de la Camera Regională de Turism din Burgas.

Potrivit acesteia, sunt așteptați mai mulți turiști din Germania, Marea Britanie, Polonia, Europa Centrală, sunt planificate mai multe zboruri charter spre sudul coastei Mării Negre și sunt mai mulți turiști din Israel.

“Turcii nu erau în general turiștii noștri, dar acum avem solicitări din partea lor. Avem multe solicitări și multe rezervări din partea grecilor. În general, începe un astfel de flux la care nu ne așteptam până acum”, a adăugat Rumen Monchev, proprietar de hotel.

El a explicat că de Paște sunt așteptați mai ales români și bulgari. “Nu avem dificultăți. Există o ușoară creștere a prețurilor la înnoptări”, a comentat Rumen Monchev.

 

Foto: G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *