Vânzările de autoturisme din China au crescut cu 7,3% în mai față de aprilie/ Guvernul acordă mai multe stimulente fiscale pentru piața auto  

Redacția iun. 8, 2023 0 comentarii
china mașini

Vânzările de autoturisme în China au crescut cu 7,3% în luna mai comparativ cu luna precedentă, au arătat joi datele din industrie, în condițiile în care guvernul a extins stimulentele fiscale pentru a susține cererea pe fondul unei redresări economice în scădere, scrie Reuters.

Vânzările au totalizat 1,76 milioane de vehicule în luna mai, a precizat Asociația chineză pentru autoturisme (CPCA). Pentru perioada ianuarie-mai, vânzările au crescut cu 4% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 7,74 milioane de mașini.

Vânzările de vehicule cu energie nouă (NEV), care includ mașini alimentate cu baterii și hibrizi plug-in, au crescut cu 10,5% în mai față de aprilie și au reprezentat 32,9% din totalul vânzărilor din luna mai, potrivit datelor CPCA.

Tesla a vândut 77.695 de vehicule fabricate în China în luna mai. Organismul industrial nu a oferit o defalcare a datelor privind exporturile în funcție de mărcile auto.

Tendința de scădere a prețurilor NEV din cauza reducerilor și a prăbușirii costurilor bateriilor nu a fost încă inversată de orientarea Tesla spre creșterea prețurilor în țări precum China. Cu toate acestea, vânzările de NEV, au reflectat o revenire timidă a consumului după ce China a pus capăt brusc măsurilor de limitare a COVID-19 la sfârșitul anului trecut.

O redresare slabă a vânzărilor de automobile a afectat profitabilitatea. Unii furnizori ai companiei de stat Chongqing Changan Automobile protestat față de o reducere a plăților de către constructorul auto, spunând că au fost forțați să plătească pentru scăderea prețurilor, potrivit Reuters.

Guvernul intenționează să extindă și să optimizeze stimulentele fiscale pentru achizițiile de NEV și să studieze politici de promovare a dezvoltării NEV, a relatat vineri presa de stat, citând discuții la nivelul cabinetului.

Bazele redresării economice nu sunt încă solide, a relatat presa de stat, citând discuțiile.

La jumătatea lunii mai, Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă și Administrația Națională pentru Energie au anunțat linii directoare pentru a accelera construcția de facilități de încărcare pentru vehiculele electrice pentru a stimula achizițiile de NEV în mediul rural.

 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *