Vânzările de locuințe din Hong Kong scad la cel mai scăzut nivel de la criza financiară din 2008

Hong Kong pixabay.com

Vânzările de locuințe din Hong Kong au scăzut cu 40% de la an la an, ajungând la cel mai mic nivel de la criza financiară globală din 2008, arată datele de la registrul funciar local și proiecțiile agențiilor imobiliare, scrie Financial Times.

Se așteaptă ca prăbușirea uneia dintre cele mai scumpe piețe imobiliare din lume să atingă punctul minim abia la jumătatea anului 2023, iar prețurile locuințelor ar putea scădea cu până la încă 10 procente în acest an, au declarat analiștii.

Anul trecut „a fost cel mai prost an din 2008 încoace pentru sectorul rezidențial din Hong Kong”, a declarat Praveen Choudhary, analist de acțiuni la Morgan Stanley, specializat în imobiliare.

Vânzările de locuințe încheiate de brațul de dezvoltare imobiliară al celui mai bogat om din Hong Kong, Li Ka-shing, s-au înjumătățit față de 2021, în condițiile în care orașul s-a străduit să își revigoreze economia după ani de restricții dure din partea Covid-19. Tranzacțiile cu case noi la CK Asset Holdings, unitatea imobiliară a lui Li, au scăzut de la 900 în 2021 la aproximativ 450 în 2022, în timp ce teritoriul s-a luptat cu prima sa epidemie semnificativă de Covid, care a atins un vârf în martie.

Valoarea totală a tranzacțiilor pentru vânzările sale s-a dublat, ajungând la aproximativ 26 miliarde de dolari HK (3,3 miliarde de dolari SUA), datorită vânzării de apartamente de lux.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *