Vânzările de mașini noi din Marea Britanie au crescut cu 26% în luna februarie 2023/ Dacia, un avans de peste 300%

masina electrica, dacia, dacia spring Sursa foto: Dacia

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 26% în februarie, la 74.441 unităţi, a şaptea lună de creştere consecutivă, pe fondul atenuării deficitului global de semiconductori, care a afectat industria auto, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Înmatriculările de maşini noi în Marea Britanie sunt acum aproape de nivelul de dinaintea pandemiei, sporind perspectivele ca aproape o jumătate de milion de maşini hibride plug-in să fie pe şosele până la finalul anului, previzionează SMMT.

În februarie, Dacia a vândut 1.589 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 319,26% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 379 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Vauxhall Corsa, Vauxhall Mokka, Ford Puma, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

În februarie, vehiculele hibride plug-in au reprezentat aproximativ un sfert din înmatriculări, anul acesta urmând ca pe şoselele din Marea Britanie să fie 488.000 de astfel de maşini. Luna trecută, înmatriculările de maşini noi au scăzut pe doar două segmente – “executive” (un declin de peste 15%) şi “limuzine de lux” (o scădere de 6,3%), arată datele SMMT.

“După şapte luni de creştere, nu este o surpriză că sporeşte încrederea în viitorul sectorului auto din Marea Britanie. Totuşi, este vital ca Executivul să profite de fiecare oportunitate pentru a sprijini piaţa auto, care are un rol important în economia britanică şi în ambiţiile climatice ale ţării. Bugetul va trebui să includă măsuri de stimulare a tranziţiei la maşinile electrice şi hibride plug-in, sporind accesibilitatea şi numărul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele două luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 18,50%, la 206.435 unităţi.

În perioada ianuarie-februarie 2023, Dacia a vândut 2.232 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 56,67% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.232 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele două luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Volkswagen T-Roc, Nissan Qashqai, MG HS şi Ford Puma.

În 2022, Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Sursa foto: Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *