Vastint a depus cerere pentru obținerea autorizației de mediu pentru faza a doua a Timpuri Noi Square

timpuri noi

Dezvoltatorul imobiliar suedez Vastint, care împarte acționarii cu IKEA, a depus, pe 23 august 2021, o cerere pentru obținerea autorizației de mediu a fazei a doua a proiectului multifuncțional Timpuri Noi Square, dezvoltat pe locul fostei fabrici Timpuri Noi din București.

Potrivit documentului, faza a doua a Timpuri Noi Square includ dezvoltarea celei mai înalte clădiri din proiect, un hotel, spații comerciale și de conferințe etc.

Vastint a preluat terenul de 5,1 hectare al uzinei Timpuri Noi, în 2010, cu un preț de circa 34,6 milioane euro, și a dezvoltat, până în prezent, peste 18% din suprafață cu 3 clădiri de birouri de 53.000 de metri pătrați, 3.700 de metri pătrați de spații comerciale și 920 de locuri de parcare.

Etapa a doua de dezvoltare a Timpuri Noi Square a obținut, deja, certificat de urbanism de la Primăria Sector 3 în decembrie 2020, iar a treia fază a proiectului va consta în construcția de blocuri cu apartamente.

În 2016, Vastint a plătit circa 24 milioane euro lui Teia Sponte, partener de afaceri al lui Gigi Becali, pentru terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoșoaia, unde a depus deja cerere pentru obținerea unui PUZ pentru construcția unui proiect mixt, dar majoritar rezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *