VIDEO Autostrada București Sud: Se montează grinzile la pasajul peste A1 București – Pitești. Șeful CNAIR: Aktor a promis inaugurarea până la sfârșitul anului

A 0 Grinzi Ciorogârla

Au fost ridicate primele grinzi pentru deschiderea centrală a pasajului pe care Aktor (Grecia) îl construiește peste Autostrada A1 București – Pitești pe lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud. Pentru ridicarea și sudarea grinzilor metalice, circulația pe A1 București – Pitești a fost deviată pe bretelele A1 în zona Ciorogârla – Bolintin Deal, la km 18, încă de joi noaptea, iar termenul pentru ridicarea restricțiilor este 26 aprilie 2024.

Pentru a ajunge la o execuție de 95% pe șantier care să permită circulația în decembrie 2024, constructorul trebuie să crească mobilizarea la 5-6% progres lunar, martie fiind cu aproximativ 3% progres.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol nu confirmă, însă termenul sfârșit de august-început de septembrie pe care l-a asumat constructorul, dar spune că deschiderea circulație se va face anul acesta, conform angajaemtului Aktor.

„Constructorul grec (Aktor SA) continuă montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud, care supratraversează A 1 (Autostrada București-Pitești). În această fază sunt montate tablierele metalice ale părții centrale a pasajului construit pe lotul 3 (Bragadiru-Joița) al semi-inelului sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Pe secțiunile din capetele acestui pasaj grinzile au fost deja montate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Stadiul fizic al lucrărilor pe șantierul lotului 3 a ajuns la 63 %, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcția pe cei 17,96 km anul acesta (2024)”, a declarat Cristian Pistol.

Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud este cea mai importantă inaugurare pentru 2024, spune și secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. „Facem tot posibilul ca anul acesta să circulăm între A1 și A2, pe partea de sud, doar la nivel de autostradă”, a spus el.

Secretarul de stat Scrioșteanu a publicat și imagini de la ridicarea grinzilor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *