Autostrada București Sud : Aktor începe montarea secțiunii centrale la nodul Ciorogârla/Traficul de pe A 1 București-Pitești va fi deviat pe bretele laterale

A 0 Lot 3 grinzi centrală

Aktor începe montarea grinzilor metalice pe deschiderea centrală a nodului rutier de la Ciorogârla, pasajul care se construiește pe lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud. Circulația va fi închisă pe Autostrada A 1 București -Pitești la km. 18 și deviată pe bretelele laterale construite chiar în lateralul Autostrăzii A 1, potrivit CNAIR. Restricțiile sunt aplicate de joi seara până pe 26 aprilie pentru montajul și sudarea grinzilor  :

,,Trafic deviat temporar pe A1, București – Pitești, pe aproximativ 1,5 km, pentru montarea grinzilor la pasajul care traversează autostrada la km 18+400 !

Începând de joi, 11.04.2024, ora 20:00, până în data de 26.04.2024, circulația rutieră va fi deviată pe variantele de serviciu construite în proximitatea autostrăzii A1, București – Pitești, între km 18+185 și km 18+615, pentru montarea tablierelor centrale ale pasajului de pe A0, lotul 3, care supratraversează A1 la km 18+400. Menționăm că în zona unde circulația este deviată, viteza de deplasare este restricționată la 40 km/h. Precizăm că variantele de serviciu vor avea câte două benzi de deplasare fiecare, atât pentru Calea 1, București – Pitești, cât și pentru Calea 2, Pitești – București, cu o lățime minimă de 3,5 metri.
Benzile de circulație ale variantelor de serviciu vor fi delimitate prin marcaj temporar linie continuă de culoare galbenă, iar pe zona marginală, pe toată lungimea variantelor vor fi amplasate balize direcționale, montate din 5 în 5 m și completate cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă. Pe partea marginală a variantelor de serviciu, din proximitatea zonei unde se execută lucrările la pasajul care supratraversează autostrada A1, se va monta parapete de protecție metalic sau prefabricat din beton, tip New Jersey, în vederea asigurării condițiilor de securitate atât pentru conducătorii auto, cât și pentru personalul care își desfășoară activitatea în șantier.”- CNAIR.

Constructorul Aktor (Grecia) a ajuns la 63 % execuție pe lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud, potrivit raportului pe care CNAIR l-a publicat pe 2 aprilie 2024. Este un progres de aprox. 3 % în luna martie, insuficient, însă pentru a garanta finalizarea celor 18 kilometri dintre Bragadiru (DN 6) și Autostrada A 1 București-Pitești la termenul asumat, sfârșit de august, început de septembrie. Pentru finalizarea lotului 3 ar fi nevoie de un progres cuprins între 5 și 7 %/lună. Potrivit raportărilor oficiale, Aktor lucrează cu peste 400 de drumari și 200 de utilaje pe lotul 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *