VIDEO Autostrada Transilvania: Aproape 500 de grinzi noi care urmează să fie montate pe pasaje formează o coloană de peste 2 kilometri. UMB a ajuns la 50% pe lotul Nădășelu – Zimbor, cel mai avansat șantier din PNRR

Autostrada TRansilvania UMB 477 grinzi

Lotul de Autostradă Nădășelu – Zimbor de pe A3 – Transilvania pe care îl construiește UMB a ajuns la 50% stadiu fizic de execuție, iar în acest moment este cel mai avansat șantier de autostradă din PNRR. Lotul Nădășelu – Zimbor are o lungime de 30 de kilometri, costă 1,6 miliarde de lei după suplimentarea contractului și ar putea fi deschis în prima parte a anului viitor (CNAIR a acordat o extensie până în 2025). Următorul lot, Zimbor – Poarta Sălajului (13 km), este la aproximativ 25% execuție.

UMB produce grinzile în fabrica proprie pe șantierul autostrăzii, doar pentru poduri și pasaje fiind necesare peste 800 de grinzi. Dintre acestea, 336 au fost deja montate, iar alte 477 sunt finalizate și urmează a fi montate. Lungimea celor 477 de grinzi așezate „militărește” pe terasament este de 2,3 kilometri.

Cele mai recente imagini din dronă cu șantierul UMB pe Autostrada Transilvania au fost publicate pe Canalul YouTube „Cristian Marius Man”:
NOTĂ: Loturile UMB de pe Autostrada Transilvania sunt în acest moment cele mai avansate autostrăzi finanțate din PNRR, dar și printre cele mai dificile din cauza reliefului și a numeroaselor lucrări de artă. Din acest motiv cel mai probabil, segmente din Autostrada Moldovei – A7, precum și loturile de la Buzău și Focșani (finanțate prin PNRR) de 5 și 11 kilometri, ar putea fi terminate chiar înainte de cei 42 de kilometri din Autostrada Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *