VIDEO Autostrada Transilvania : Strabag termină lucrările pe lotul Chețani-Câmpia Turzii până la finalul anului, spune ministrul Transporturilor. Grindeanu a ajuns pe șantier cu elicopterul

Autostrada Transilvania Câmpia Turzii Chețani august 2023 Autostrada Transilvania Chețani Captură YouTube

Lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania poate fi deschis circulației până la finalul anului, mobilizarea constructorului Strabag fiind foarte bună, a spus pe șantierul din județul Mureș, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Finalizarea lotului de autostradă cu o lungime de 16 kilometri depinde foarte mult și de vremea din această toamnă, iar cu acest lot deschis se va putea asigura legătura pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Cluj Napoca (Gilău sau Nădășelu). Ministrul Grindeanu a ajuns pe șantierul Autostrăzii Transilvania după o ,,escală” feroviară pe lotul Aktor Apața-Cața al Magistralei CFR Brașov-Sighișoara, deplasarea din București în Transilvania fiind asigurată cu elicopterul, potrivit informațiilor publicației ClubFeroviar. Următoarea oprire din program este tot pe Autostrada Transilvania, lotul Nurol care se deschide luna viitoare.

,,Mobilizare bună a constructorului pe șantierul autostrăzii Chețani- Câmpia Turzii. Dacă se va menține ritmul, circulația pe cei aproximativ 16 km (parte din Autostrada Transilvania) va putea fi deschisă anul acesta! Astfel, distanța dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca (109 km) va putea fi parcursă pe autostradă, fără întreruperi.” – Ministrul Sorin Grindeanu. Strabag în asociere cu constructorul Geiger (România) a reluat lucrările (pe fostul lot Straco) de la aproape 40 % execuție în noiembrie 2022 și a realizat peste 30 % din noul contract, termenul total fiind de 18 luni. CNAIR și Asocierea Strabag -Geiger au semnat contractul pentru 420 de miliaone lei.

Imagini recente cu lotul Chețani-Câmpia Turzii au fost publicate pe Canalul YouTube Raul Pristopan :

Cel mai lung traseu de Autostradă din România :

Deschiderea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada A3 – Transilvania, inaugurare estimată pentru decembrie 2023, va permite circulația pe autostradă completă de la Târgu Mureș (jud. Mureș) până la Holdea (jud. Hunedoara) pe o lungime de 232,2 de kilometri, cu 10 kilometri în plus față de lungimea celui mai lung traseu de autostradă fără întrerupere din prezent: Nădășelu (jud. Cluj) – Holdea (jud. Hunedoara), arată datele oficiale CNAIR pe care le-a centralizat Economedia. Astfel, dacă Asocierea de constructori Strabag – Geiger Transilvania reușește să finalizeze lotul de 16 km înainte de termen, traseul pe A3 – Transilvania, A10 Turda – Sebeș și A1 Sebeș – Holdea de la Târgu Mureș la Holdea va deveni cea mai lungă rută cu autostradă fără întrerupere din țară.

Autostrada Transilvania Chețani Captură YouTube

Comentarii

  1. De autostrada Valea Prahovei se mai aude ceva?
    Nicio petarda?
    DJ 102 i , Valea Doftanei -Bradet,a murit la naștere prin grija CJ Prahova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *