VIDEO De la Târgu Mureș la Cluj-Napoca pe autostradă completă până la sfârșitul anului. Cum arată lotul Strabag de pe Autostrada Transilvania

A 3 Chețani -Câmpia Turzii API martie 2023

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania ar putea fi deschis la sfârșitul anului, cu opt luni înainte de termen, doar cu o mobilizare exemplară a Asocierii Strabag – Geiger, susține Asociația Pro Infrastructură. La rezilierea contractului cu Straco, lotul de 16 kilometri era la aproape 40% stadiu fizic de execuție. Este singura secțiune de autostradă care lipsește pentru autostradă fără întrerupere între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

„Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe Autostrada Transilvania? Este vorba despre veriga lipsă din Autostrada A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024. Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil. Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, transmite API.
Finalizarea lucrărilor înseamnă că se va putea circula pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca pe A3, respectiv de la Târgu Mureș la Holdea în județul Hunedoara, pe A3, A10 și A1, adică peste 200 de kilometri fără întrerupere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *