VIDEO Drum Expres Craiova-Pitești: UMB a ajuns la 50 % execuție pe lotul 4 și dă asigurări că termină lucrările în decembrie 2024/Nodul rutier de la Oarja, legătura cu A1, are aviz pentru 2025

Drum Expres Lot 4 Craiova Pitești UMB CNAIR

UMB, cel mai puternic constructor din România a ajuns la 50 % execuție pe lotul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești și dă asigurări pentru finalizarea lucrărilor la toți cei 32 de kilometri ai lotului Colonești -Oarja (A 1) în decembrie 2024, potrivit CNAIR. Legătura Albota-Oarja/Cătalene între Drumul Expres și Autostrada A 1 București-Pitești este foarte importantă, mai ales că Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru nodul rutier de-abia în toamna anului 2023, iar durata este de doi ani după cum Economedia a explicat aici.

,,Mobilizare bună a UMB pe șantierul Tronsonului 4 al DEx 12 (Craiova-Pitești)!

Pe cei 31,82 km cuprinși între Colonești și Pitești progresul fizic a ajuns la 50%.
Potrivit antreprenorului lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului (2024)
Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL;
Durată contract: 36 de luni (12 luni proiectare, 24 de luni execuție);
Valoare contract: 754,92 milioane de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) + Programul Transport (PT).” – a transmis, vineri, 24 mai, CNAIR
NOTĂ : Sublinierea aparține Economedia.

Potrivit oficialilor din Ministerul Transporturilor/CNAIR, pe baza angajamentelor antreprenorilor Ozaltin, UMB și Aktor, în decembrie 2024 se va circula pe Drum de mare viteză de la Craiova la Constanța prin finalizarea loturile 1 și 4 ale Drumului Expres Craiova -Pitești respectiv Lotul 3 al Autostrăzii A 0 Sud (tehnic, încă posibil).

Comentarii

  1. Nice, oricum se pot concentra pe Moldova acum
    Iar la cat au investit in utilaje nu ar fi rau sa se apuce si pe la fratii moldoveni si vecinii bulgari

  2. Nu cred ! Ciurea a spus că au părăsit șantierul , că nu vor termina la termen , că au luat prea multe lucrări , etc. , etc. . Eu îl cred pe Ciurea ! Și alte șantiere sunt părăsite , conform Ciurea !
    Poate ne spune Ciurea de unde primește finanțări. Să fie transparent !
    In rest numai de bine.

    • Ciurea a spus asta la inceputul anului, intre timp situația s-a schimbat. Si e evident ca au luat prea multe lucrări, dar ii mai ajuta ministerul întârziind autorizațiile. Una peste alta fac o treaba buna.

    • In articol se precizeaza ca tronsonul va fi gata in 2025. Termenul de predare conform CNAINR este noiembrie 2024. Asta inseamna ca nu vor putea termina la termen.

      • În ultimul paragraf se afirmă că “în decembrie 2024 se va circula pe Drum de mare viteză de la Craiova la Constanța prin finalizarea loturile 1 și 4 ale Drumului Expres Craiova -Pitești”. Adică, inclusiv legatura cu A1 va fi dată în folosinţă.

  3. Sa nu ne grabim cu concluziile. Sunt abia la jumatate. Abia când vor fi le 85% se va putea vorbi de livrarea proiectului.
    Pe alta parte, ce manager stralucit să fii, sa rămână rețeaua cu nodul rutier nerealizat încă 1 an…

  4. Ozaltin trebuia să termine tronsonul Alexandria -Caracal în noiembrie 2023 cu extensie aprilie 2024 și nici acum nu este gata.

  5. Sa repare hopurile de pe lotul 3
    Cred ca o sa ramana muzeu pana la sfarsitul lii 2025 cand va fi gata nodul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *