VIDEO Drumul de legătură de la Giurgiu nu poate fi deschis circulaţiei până la sfârşitul anului – Pro Infrastructură. Constructorul PORR are termen contractual -aprilie 2022

Drum Legătură PORR

Şanse mici pentru deschiderea circulaţiei pe Drumul de Legătură între DN 5 şi Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse până la sfârşitul anului deşi, mobilizarea constructorului PORR este foarte bună, susţine Asociaţia Pro Infrastructură (API).

La un an de la debutul lucrărilor şi cu un termen contractual de finalizare aprilie 2022, şantierul a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 70 % şi, în această perioadă, depinde foarte mult de vreme, explică Asociaţia : ,,Antreprenorul general, PORR, și oficialii CNAIR fac eforturi pentru deschiderea circulației până la finalul anului, înainte de termenul contractual (aprilie 2022), însă noi suntem foarte rezervați, având în vedere vremea nefavorabilă și volumul de muncă rămas de executat. Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale care se pot vedea în filmare, acesta putând fi gata în aproximativ 30 de zile, cu o viteză de execuție de aproximativ 350 metri liniari pe zi, în medie. Finisajele, racordurile cu structurile, zona gropii de gunoi și elementele de siguranță rutieră ar putea fi terminate abia în ultimele zile din an, cu mari eforturi și noroc de vreme bună.” a notat API.




În august, şeful de şantier de la PORR, anunţa că lucrarea este „puţin întârziată” din cauza condiţiilor meteo şi a unor lucrări neprevăzute: o fostă groapă de gunoi care nu apărea în planurile iniţiale : ,,Din cauza condițiilor meteo suntem puțini întârziați. Lucrurile au fost puțin afectate însă avem disponibile soluții de remediere. În funcție de vreme vom avansa cu lucrarea. Am întâlnit o groapă de gunoi. Inițial, soluția a fost de extra-excavații de un metru și jumătate. La încă un metru jumătate după cum se observă cu ochiul liber de extra-excavație este tot gunoi. Amplasamentul este, din câte am constatat, pe o fostă groapă de gunoi de care nu a știut nimeni.”, a avertizat constructorul într-o postare a CNAIR, fără a preciza cine este responsabil pentru că această groapă de gunoi nu a fost „prinsă” în planuri şi dacă lucrările suplimentare depăşesc valoarea de 10% din contract.

Drumul de Legătură între DN 5 (zona Oinacu) şi Vama Giurgiu Ruse va rezolva problemele de circulaţie pe ruta spre principala vamă dintre România şi Bulgaria. Ultimul segment al acestei rute trece prin municipiul Giurgiu, iar pe un tronson de aproximativ 2 kilometri şoseaua nu este modernizată, nu are iluminare şi nici semnalizare corespunzătoare.

Tot la Giurgiu, CNAIR urmează să realizeze o altă şosea cu rol de centură, dar pe partea de vest a municipiului. Şoseaua va avea o lungime de 12 kilometri, se desprinde din DN 5 şi va asigura relaţia spre DN 5 C către Zimnicea. Pe lângă Drumul de Legătură DN 5 – Vama Giurgiu Ruse, Ministerul Transporturilor şi conducerea CNAIR s-au angajat să recepţioneaze până la sfârşitul anului alte două şosele noi de centură: 20 de kilometri din centura Satu Mare (din care 11 km profil de drum rapid) şi „ciotul” de Centură de doar 3 km de la Mihăileşti pe DN 6 Bucureşti – Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *