VIDEO Fisuri și alunecări de teren pe primul lot al Autostrăzii Sebeș – Turda la doi ani de la inaugurare. Reacția CNAIR: Eroare de execuție sau infiltrații / Lucrarea e în garanție

Alunecare de Teren Sebes Tuda Lot 1 Pizzarotti

Fisuri în carosabil și alunecări de teren pe primul lot al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, tronson construit de Pizzarotti (Italia) și inaugurat în decembrie 2020, chiar înainte de alegerile parlamentare. O alunecare de rambleu s-a produs la kilometrul 16 în zona Alba Iulia Nord pe sensul Sebeș – Turda, iar pe banda de rezervă a sensului Sebeș – Cluj sunt fisuri în carosabil, potrivit unei filmări pe care a realizat-o Ziarul Unirea.

Circulația este parțial restricționată în zona alunecării de teren, șoferii fiind deviați pe banda 2. Compania de Drumuri confirmă situația și așteaptă rezultatele testelor, cauzele posibile fiind erori de execuție sau infiltrații (cel mai probabil). CNAIR transmite totodată că lucrarea este în garanție și așteaptă intervenție constructorului.
Probleme și întârzieri majore s-au înregistrat și pe Lotul 2 unde au lucrat grecii de la Aktor. La Oiejdea, circulația a fost deschisă complet în regim de autostradă în noiembrie 2022, la un an de la darea în trafic a tronsonului de 25 km.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *