VIDEO Marcel Ciolacu: Nu vor fi taxe noi, asta este o certitudine / Avem un buget bun pentru condițiile actuale / Sunt în continuare adeptul unei impozitări pe o perioadă determinată pentru veniturile excepţionale

marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi în cadrul unei dezbateri că nu vor fi taxe noi, iar asta este o certitudine, el precizând că este în continuare adeptul unei impozitări pe o perioadă determinată pentru veniturile excepţionale.

”Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine”, a spus liderul PSD.

El a adăugat : ”Sunt în continuare adeptul unei impozitări pe o perioadă determinată pentru veniturile excepţionale, şi mi se pare corect şi de bun simţ” a arătat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că, din ce a văzut aseară, ”avem un buget bun pentru condiţiile actuale şi asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă, pentru că ar fi o greşeală majoră către oamenii de afaceri şi pentru investiţii”.

Potrivit proiectul publicat de ministerul Finanțelor, bugetul pe anul 2023 a fost construit pe o țintă de deficit bugetar de 4,40 % din PIB, plafonul cheltuielilor de personal, exprimat ca procent din PIB, este de 8,2% în 2023 și de 7,9% în 2024, iar plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE pentru sfârșitul anului 2023 este de 49,8% din PIB.

Preşedintele PSD s-a referit şi la relaţiile din coaliţie.

”Indiferent de cât s-ar discuta, eu susţin această coaliţie. Indiferent de ce dispute ar fi între noi, din punctul meu de vedere, în acest moment, pentru o stabilitate politică în contextul foarte complicat, cu războiul la uşă, nu cred că clasa politică, măcar de data aceasta, nu trebuie să îpingă Românie într-o nouă aventură. Avem obligaţia să facem tot ce ţine de noi să încercăm să ne ridicăm cât de cât la aşteptările românilor”, a spus Ciolacu.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *