VIDEO Un robot care culege roșii, creat de o companie americană pentru a rezolva criza forței de muncă. Funcționează pe bază de senzori care detectează tomatele coapte

Mihai Roman oct. 16, 2021 1 comentarii
Robot culegator rosii - sursa Virgo

Lucrează zi și noapte. Distinge mai bine decât omul care sunt tomatele coapte, gata de recoltat. Senzorii îl ajută să identifice 50 de tipuri de fructe. Cam acestea ar fi principalele calități ale ”Virgo”, robotul creat de Root AI, un start-up din Somerville (Massachusetts), transmite Lanțul Alimentar.

Culegătorul automat a fost produs pe fondul unei crize tot mai intense a forței de muncă în agricultura americană. Fermierii din SUA cheltuiesc anual peste 34 de miliarde de dolari pentru a-și plăti muncitorii, potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite. În ciuda costurilor mari pentru forța de muncă, mulți fermieri amerciani ar dori să angajeze mai mulți muncitori, dar nu le este ușor să-i găsească. Dacă, în sfârșit, reușesc să angajeze pe cineva, acesta este de obicei o persoană în vârstă, care nu prea face față sarcinilor de la fermă, notează publicația cnbc.com.

Primul robot agricol al companiei Root AI, supranumit Virgo 1, poate suplini cu brio munca efectuată de un muncitor uman: culege roșii fără să le altereze și detectează coacerea mai bine decât oamenii.
Comentarii

  1. N-aș mânca ce recoltează robotul. Sunt tomate coapte parțial, unele sub 50%, ce rezistă la căderea în cutie. Sunt mai rele decât roșiile de seră de pe timpuri. Un termen ce le definește, poate cam dur, este “furaj”. Să mănânce copiii lor de-astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *