Vîlceanu își începe mandatul la Finanțe contrazicând datele oficiale: Inflația nu e 5%, 5% e o estimare a Băncii Naţionale

Dan vilceanu foto

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a afirmat joi că inflația nu se află la nivelul de 5%, fiind vorba, în opinia sa, de o „estimare Băncii Naționale a României, în ciuda faptului că Institutul Național de Statistică a anunțat recent că rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în luna iulie.

Vîlceanu a fost întrebat joi, la preluarea mandatului, ce strategie are pentru a opri creşterea preţurilor şi pentru a scădea inflaţia.

“Inflaţia nu este la nivel record şi nici nu e 5%, 5% e o estimare a Băncii Naţionale…. Din punctul meu de vedere, lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei, care este Banca Naţională. Pe de altă parte, Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflaţie anul acesta, şi aici daţi-mi voie să vă aduc aminte faptul că nu am majorat venituri ale angajaţilor şi toate măsurile luate au fost în direcţia reducerii inflaţiei, nicidecum a creşterii, dar să ştiţi că nu există o creştere economică, în lume nu s-a inventat, fără să aibă şi un puseu inflaţionist”, a declarat ministrul, citat de news.ro.

Foto: Dan Vilceanu, Facebook (2019)

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *