Vîlceanu: PNRR se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri

Redacția mart. 28, 2022 0 comentarii
Dan Vîlceanu

Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată, întrucât unele dintre obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament, i-a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, comisarului european pe Economie, Paolo Gentiloni, citați de Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina proprie de Facebook, Dan Vîlceanu a avut o întâlnire cu comisarul european, în cadrul căreia a vorbit despre reforme esenţiale incluse în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie.

„Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României este unul curajos, dar beneficiem de sprijinul Comisiei Europene, astfel încât să realizăm toate investiţiile şi reformele pe care ni le-am propus. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu Paolo Gentiloni, comisarul pe Economie, am vorbit despre provocările programului în contextul situaţiei din ţara vecină, Ucraina, dar şi despre reforme esenţiale pe care le avem în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie. Mesajul meu a fost că implementarea programului se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată. Unele din obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament”, a notat ministrul.

În ceea ce priveşte reforma pensiilor, şeful de la Fonduri Europene a susţinut şi de această dată că „este una care trebuie realizată în România, scopul fiind eliminarea inechităţilor”.

„Pensionarii aşteaptă un proiect care să vizeze reforma pensiilor, iar dezbaterile pe acest subiect trebuie să fie cât mai serioase şi oneste”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, comisarul a abordat şi subiectul decarbonării, primind asigurări că România merge mai departe cu planul său de investiţii în energie, profitând de sumele din Fondul de Modernizare.

„Totodată, am transmis că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene îşi exercită pe deplin rolul de implementare şi monitorizare pe care-l are, lucrând activ cu toate instituţiile cu sarcini în PNRR. În această săptămână vor fi mai multe discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, aceasta fiind prima dintre ele”, a adăugat Vîlceanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.