Vinietele auto în Bulgaria vor fi cu 10% mai ieftine de la 1 ianuarie 2023

vinieta bulgaria Sursa foto: bgtoll.bg

De la 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare noile prețuri pentru vinietele și taxele de drum din Bulgaria, anunță publicația Novinite.com.

Toate tipurile de viniete electronice pentru vehiculele rutiere cu o masă totală maximă tehnic admisă de până la sau egală cu 3,5 tone se vor ieftini cu aproape 10%.

Vinieta anuală va costa 87 de leva (217 lei), vinieta trimestrială va fi de 48 leva (120 lei), cea lunară – 27 leva (67 lei), cea săptămânală – 13 leva (32 lei) , iar cea de weekend – 9 leva (22 lei).

Vinietele electronice cumpărate în decembrie 2022, chiar dacă au o perioadă de activare după ora 00:00 la 01/01/2023, sunt calculate la prețurile valabile până la sfârșitul anului în curs. Acestea sunt după cum urmează – vinieta anuală – 97 levă, trimestrială – 54 levă, lunară – 30 levă, săptămânală – 15 levă, vinieta de weekend – 10 levă. Prin urmare, trebuie luat în considerare faptul că, dacă un conducător de autovehicule cumpără vinieta anuală la sfârșitul lunii decembrie 2022, aceasta va fi vândută la prețurile în vigoare în 2022.

Autoritatea Națională de Taxare din Bulgaria face apel la utilizatori să folosească site-ul http://www.bgtoll.bg sau aplicația mobilă pentru a cumpăra viniete electronice. Site-ul este disponibil și în limba română.

Vinietele electronice pot fi cumpărate și prin alte canale de vânzare – la ghișeu contra unei plăți în numerar sau prin intermediul unui terminal de autofacturare – cu cardul. Există ghișee la principalele puncte de control la frontieră, precum și în cele 27 de administrații rutiere regionale din țară.

Vinietele electronice se vând, de asemenea, în rețeaua de parteneri ai Agenției pentru Infrastructură Rutieră, care include site-urile http://www.vinetki.bg, http://www.tollpass.bg, http://www.digitoll.bg, http://www.epay.bg și altele.

Sursa foto: bgtoll.bg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *