Visa și Mastercard au blocat mai multe instituții financiare rusești, respectând sancțiunile impuse Rusiei

Redacția mart. 1, 2022 0 comentarii
plati electronice, carduri, visa, mastercard

Firmele americane Visa și Mastercard au blocat mai multe instituții financiare rusești din rețeaua lor, respectând sancțiunile guvernamentale impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie Reuters.

Reprezentanții companiei Visa au declarat luni că iau măsuri prompte pentru a asigura respectarea sancțiunilor, spunând că vor dona 2 milioane de dolari pentru ajutor umanitar. De asemenea, Mastercard a promis că va contribui cu 2 milioane de dolari.

„Vom continua să lucrăm cu autoritățile de reglementare în zilele următoare pentru a ne respecta pe deplin obligațiile, pe măsură ce criza din Ucraina evoluează”, a declarat Mastercard într-o declarație luni seara.

Sancțiunile guvernamentale impun Visa să suspende accesul la rețeaua sa, potrivit surselor Reuters. Statele Unite au adăugat pe listă diverse bănci rusești, inclusiv banca centrală a Rusiei și al doilea cel mai mare creditor VTB.

Sâmbătă, SUA, Marea Britanie, Europa și Canada au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv blocarea accesului anumitor creditori la sistemul internațional de plăți SWIFT.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.