Visa va deschide un nou centru global de tehnologie în Polonia, unde vor lucra 1.500 de angajați

Redacția mai 25, 2023 1 comentarii
card visa

Gigantul american Visa a anunțat crearea unui centru global de tehnologie și produse în Polonia, scrie publicația Notes from Poland.

Noul centru, al cincilea centru de acest fel al Visa la nivel mondial și primul de acest tip din Europa Centrală și de Est, va angaja aproximativ 1.500 de specialiști în următorii ani, transmite compania.

„Polonia are angajați foarte calificați și un sector IT înfloritor”, a declarat Rajat Taneja, președintele Visa pentru tehnologie, anunțând astăzi investiția. „Este locul perfect pentru a atrage noi talente și a crea noi soluții de plată”.

Printre domeniile de dezvoltare prezentate de Taneja se numără inteligența artificială, securitatea cibernetică, precum și rezistența și disponibilitatea rețelei Visa. Mai multe detalii urmează să fie publicate în lunile următoare. Compania nu a confirmat oficial în ce oraș va fi noul hub.

Potrivit comunicatului de presă, Charlotte Hogg, CEO al Visa Europe, a adăugat că, pe lângă faptul că va încerca să angajeze talente poloneze, noul hub va căuta, de asemenea, angajați din Ucraina, care, la fel ca Polonia, are un sector IT înfloritor (din care unele părți au fost nevoite să se mute în Polonia în urma invaziei Rusiei).

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *