Vodafone părăsește Ungaria și își vinde divizia locală pentru 1,8 miliarde dolari

Vodafone Sursă foto: Vodafone

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a anunțat că își vinde divizia din Ungaria pentru 1,8 miliarde dolari, conform Reuters, printr-un acord care va duce la crearea unui nou operator important de telecomunicații pe piața locală. Cumpărătorii sunt compania privată Hungarian 4iG și compania deținută de stat Corvinus Zrt.

Acordul – care nu include afacerea de servicii de business a Vodafone VOIS (Vodafone Intelligent Solutions) – este de așteptat să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Ungaria.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion național deținut de stat în sectorul de tehnologia informației și comunicațiilor”, a declarat Nick Read, directorul executiv al Vodafone, într-un comunicat.

Vânzarea este de așteptat să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022.

În Ungaria a fost prezent cu o divizie locală și operatorul român Digi, dar a vândut afacerile anul trecut pentru 625 milioane euro către Hungaria 4iG. Tranzacția a fost finalizată la începutul acestui an. Decizia de vânzare a afacerilor a Digi a venit după ce operatorul român nu a putut achiziționa spectru de bandă 5G în licitația organizată de autoritățile maghiare în 2021.

Sursă foto: Vodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *