Volkswagen va construi primele două fabrici de baterii în Spania și Estul Europei, iar amplasamentul celorlalte două va fi stabilit în prima jumătate a lui 2022

volkswagen logo Sursa foto: Pixabay

Volkswagen a anunțat azi că e în căutare de zone pentru amplasarea fabricilor sale de celule de baterii planificate în Spania și în estul Europei, în vreme ce amplasamentele pentru a treia și a patra gigafabrică vor fi stabilite în prima jumătate a anului 2022.

„Până în 2030, Volkswagen intenționează să deschidă încă două fabrici de celule în Europa”, a adăugat grupul.

De asemenea, Volkswagen a anunțat că înființează o companie europeană care să reunească activitățile sale legate de baterii, cu scopul de a optimiza eficiența acestora, deoarece urmărește să devină cel mai mare producător de mașini electrice la nivel mondial.

Dacă România ar reuși să se impună în fața competitorilor săi est europeni, ar fi un avantaj uriaș pentru economie, mai ales că are rezerve importante de grafen, material utilizat la producerea bateriilor.

Ce este grafenul? Acest material este varianta bidimensională a grafitului și este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut.

În plus, grafenul se întâlnește în natură în mari cantități, iar România are rezerve importante.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *