Volkswagen va elimina 60% dintre modelele cu motoare cu ardere până la sfârșitul deceniului, pentru a se concentra pe modele premium, mai profitabile

volkswagen id5

Producătorul german de automobile Volkswagen va elimina mai multe modele de motoare cu ardere până la sfârșitul deceniului și va vinde mai puține mașini în general pentru a se concentra pe producerea de vehicule electrice premium mai profitabile, a declarat miercuri șeful său financiar.

„Ținta cheie nu este creșterea”, a declarat Arno Antlitz pentru ziarul Financial Times. „Suntem (mai concentrați) pe calitate și pe marje, mai degrabă decât pe volum și cota de piață”.

Antlitz a spus că VW își va reduce gama de mașini pe benzină și diesel, constând din cel puțin 100 de modele răspândite în mai multe mărci, cu 60% în Europa în următorii opt ani.

Ziarul spunea că noua strategie a VW este un semn al schimbărilor profunde în sectorul auto, care a încercat de zeci de ani să mărească profiturile prin vânzarea mai multor mașini în fiecare an, chiar dacă acest lucru necesită reduceri mari.

Fostul director executiv al VW, Martin Winterkorn, care a demisionat în urma scandalului emisiilor diesel, Dieselgate, își propusese să învingă Toyota și General Motors și să devină cel mai mare producător ca volum până în 2018, dar într-o perioadă în care explozia mașinilor electrice abia se contura.

Sursa foto: electrive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *