Volkswagen va prezenta varianta de producție a ID.BUZZ pe 9 martie

ID.BUZZ

Volkswagen va prezenta, pe 9 martie, o versiune de producție a așteptatului ID.Buzz, o reîncarnare electrică a Microbus sau Kombi, construit inițial în anii 1950-1960, și intenționează să o lanseze în Statele Unite la sfârșitul anului 2023, a declarat compania pe Vineri.

ID.Buzz este unul dintre „cele mai așteptate și cele mai hyped modele” anticipate de marca Volkswagen de când compania și-a lansat noul Beetle la sfârșitul anilor 1990, a declarat Scott Keogh, șeful operațiunilor Volkswagen în America de Nord, în timpul unui apel media.

Sursa foto: Volkswagen

Volkswagen a prezentat o serie de prototipuri pentru un nou Microbus în ultimul deceniu. Dar acele dube de prezentare anterioare – Budd.E și ​​Bulli – nu au ajuns niciodată în producție, spre frustrarea fanilor vehiculului.

Keogh a spus că o versiune cu trei rânduri a ID.Buzz va fi lansată în Statele Unite, unde microbuzul original a devenit o icoană a contraculturii, la sfârșitul anului 2023 sau începutul lui 2024. Ulterior, Volkswagen va lansa o versiune cu două rânduri în Europa.

Volkswagen nu intenționează să construiască ID.Buzz la fabrica sa din Chattanooga din SUA, unde, în schimb, va crește producția SUV-ului său electric ID.4 în acest an.

Viitorul model de serie ID. Buzz va avea un sistem de stocare a energiei de 48 kW – 110 kW (în funcție de versiune) și se va putea deplasa fără reîncărcare până la 500 km.

Vehiculul va fi produs la uzina Volkswagen din Hanovra.

Compania a anunțat că vânzările din SUA ale vehiculelor sale marca VW au crescut cu 15% în 2021, în mare parte datorită SUV-urilor pe benzină, cum ar fi Atlas și Tiguan.

Lipsa de vehicule cauzată de problemele lanțului de aprovizionare cu cipuri va continua să limiteze producția și vânzările de vehicule în Statele Unite și în 2022, a spus Keogh.

El a spus că crede că până la două milioane de potențiali cumpărători de mașini nu au cumpărat un vehicul în 2021 din cauza lipsei de ofertă, creând o cerere reținută pentru acest an și ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *