Volvo se va lista la Stockholm și urmărește o evaluare de 20 miliarde de dolari

volvo Sursa foto: Volvo

Volvo Cars, deținută de Geely, intenționează să lanseze o ofertă publică inițială și o listă pe bursa Nasdaq Stockholm, în ceea ce ar fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din acest an. Și Polestar, unde Volvo e cel mai mare acționar, vrea să se listeze a bursa din New York.

În 2018, Volvo Cars și Geely au amânat planurile anterioare de a lista acțiuni ale producătorului auto suedez, din cauza tensiunilor comerciale și a scăderii stocurilor de automobile.

„Se că IPO propus va consta în emiterea de noi acțiuni ale Volvo Cars pentru a crește veniturile brute de aproximativ 2,5 miliarde euro și o posibilă vânzare parțială de acțiuni ale principalului acționar al Volvo Cars”, a declarat producătorul auto din Suedia într-un comunicat. pe luni.

Acesta a adăugat că prima zi de tranzacționare era de așteptat să fie în 2021 și că Geely va rămâne cel mai mare acționar.

Sursele au declarat pentru Reuters luna trecută că compania chineză Geely Holding a purtat discuții avansate cu băncile pentru a lista compania suedeză în următoarele săptămâni, urmărind o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Volvo Cars a spus anterior că are în vedere listarea la bursa din Stockholm în a doua jumătate a anului 2021.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *