„Vom provoca prăbușirea economiei Rusiei” – Bruno Le Maire

Vladimir Putin, Serghei Lavrov

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat marți că sancțiunile economice adoptate de Uniunea Europeană și de Statele Unite împotriva Rusiei sunt de o „eficacitate foarte mare” și vor provoca „prăbușirea economiei” rusești.

“Vom duce un război economic și financiar total împotriva Rusiei.” a spus Le Maire, care a subliniat că sancțiunile vor lovi în centrul regimului de la Kremlin. “Poporul rus va suporta și el consecințele”, a adăugat Bruno Le Maire, citat de BFM TV.

Acesta a avertizat că o nouă salvă de sancțiuni este în curs de pregătire “dacă va fi nevoie”.

“Vedem deja efectele. Comoara de război a lui Putin este deja redusă la aproape nimic. Vom provoca prăbușirea economiei rusești”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, axa Europa – Statele Unite dă roade.

“Statele Unite și Europa, împreună, sunt de departe continentul economic, financiar cel mai puternic al planetei”. Uniunea Europeană, mult timp criticată, “își descoperă puterea economică”, a adăugat Bruno Le Maire.

“Vom duce un război economic și financiar total împotriva Rusiei. Totalitatea activelor rusește pe care aliații le vor îngheța reprezintă “aproape 1.000 de miliarde de dolari”, a precizat ministrul.

“Urgența este de a ridica costul războiului pentru președintele Putin”, afirma luni președinția franceză, care a estimat că sancțiunile adoptate “fac mai mult rău decât anticipase președintele Putin”.

Aceste sancțiuni vor afecta și economiile țărilor europene. Dar, spune Le Maire, “Rusia este cea care va suferi, nu Europa”.

Vladimir Putin și Serghei Lavrov / Sursa foto: Kremlin.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *