Wizz Air închide baza din Bacău, pentru că nu a putut opera „în mod viabil”. Capacitatea va fi relocată către rute cu cerere mai mare

wizzair

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat, marți, că închide baza din Bacău, pentru că baza nu a putut opera „în mod viabil”, iar capacitatea va fi relocată către rute cu cerere mai mare.

„Wizz Air anunță astăzi ajustarea rețelei și planuri de optimizare a pieței în ceea ce privește operațiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil. În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”, arată un comunicat al companiei.

Clienții afectați vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations, a spus: „Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu.”

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air, mai transmite compania.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană și-a extins operațiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale cu tarif redus către și dinspre Bacău.

Compania aeriană va continua să zboare de la șapte baze în România, operând peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *