Zelenski: Rusia folosește gazul și comerțul ca armă

Redacția apr. 28, 2022 3 comentarii
volodimir-zelenski-ucraina-e1646067243828-640x400

În discursul său din această noapte, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia folosește energia pentru a șantaja Europa. El a spus că decizia Rusiei de a întrerupe miercuri livrările de gaz către Polonia și Bulgaria a arătat că „nimeni din Europa nu poate spera să mențină o cooperare economică normală cu Rusia”, scrie BBC.

„Rusia consideră nu doar gazul, ci orice comerț ca pe o armă. Așteaptă doar momentul când una sau alta zonă comercială poate fi folosită”, a spus el.

Zelenski a adăugat că Rusia „vede o Europă unită drept o țintă” și, cu cât toată lumea de pe continent va fi de acord mai repede că nu poate depinde de Rusia pentru comerț, cu atât mai repede va exista stabilitate.

El a salutat, de asemenea, un acord cu UE de suspendare a taxelor și cotelor pentru exporturile Ucrainei, spunând că Rusia vrea să creeze haos pe piețele globale – în special pentru alimente.

„Exporturile ucrainene ar contribui la stabilizarea piețelor și ar sprijini economia țării în timpul crizei”, a adăugat el.

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelensky, g4media

Comentarii

  1. Nu doar resursele energetice. Ciuma rosie, hotia, coruptia si distrugerea, sugestiv intitulate ”Perestroika” sunt arme ”originale” tot din Rusia ce l-au doborat pe Ceausescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.