Ziua 4 de grevă la Societatea de Transport București. STB asigură duminică dimineața doar un sfert din capacitatea programată

Redacția ian. 23, 2022 0 comentarii
societatea de transport bucuresti, stb, capitala

A patra zi de grevă la Societatea de Transport Bucureşti: STB asigură duminică dimineaţa 25% din capacitatea programată, deşi sunt în continuare sute de şoferi care refuză să iasă pe traseu, transmite Agerpres.

“În momentul de față asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat. Vehiculele pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să iasă în traseu”, a declarat pentru Agerpres directorul general al STB, Adrian Criţ.

Potrivit sursei citate, duminică, la ora 7:00, erau pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697, din care 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

Şeful STB a estimat pierderile provocate după trei zile de grevă la circa 20 milioane lei şi a avertizat că societatea ar putea intra în insolvenţă, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă, ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Sindicatul Transportatorilor din București l-a acuzat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că “încearcă să bage pumnul în gura salariaților” și că ar avea ca miză destructurarea mișcării sindicale și intimidarea liderilor de Sindicat. Pe de altă parte, primarul Capitalei, Nicușor Dan, spunea că a primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor și a transmis că “Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus”.

Sursa foto:Facebook / Nicușor Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.