Ziua decisivă pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei. Dacă nu se depun contestații CNAIR semnează cu turcii de la Nurol contractul pentru ultimul lot de pe A 7 fără constructor

Ploiești -Buzău

Ziua decisivă pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei Ploiești-Pașcani. Dacă până la sfârșitul zilei de vineri, 3 noiembrie nu se înregistrează nicio contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), atunci Compania de Drumuri poate semna cu turcii de la Nurol contractul pentru execuția lotului 3 Pietroasele-Buzău. Lotul 3 cu o lungime de 14 kilometri este ultimul lot dintre cele 13 de pe Autostrada A 7 fără constructor, iar pe lângă lipsa legăturii între primele două loturi (Pizzarotti-Retter și Trace-Coni) și loturile UMB, întârzierea semnării contractului riscă să scoată CNAIR din calendarul PNRR, semnarea contractului până la finalul anului și mai ales finalizarea lucrărilor în august 2026.

Ce arată termenele procedurii

Pentru execuția lotului 3, pe 23 octombrie, CNIAR a desemnat din nou constructorul turc Nurol (îi mai desemnase și în toamna 2022). De la momentul desemnării sunt 10 zile calendaristice pentru depunerea eventualelor contestații, dar pentru siguranță (se ia în calcul data poștei) CNAIR mai așteaptă 2-3 zile. Vineri, 3 noiembrie, la ora redactării acestui material, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și pe Portalul CNSC nu era nicio contestație înregistrată, dar sfârșitul zilei ne va lămuri dacă după doi ani de contestații, patru desemnări și tot atâtea serii de contestații la CNSC și Curtea de Apel București, CNAIR reușește până la urmă să ,,închidă” A 7, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din UE finanțat prin PNRR.

Licitația pentru primele 3 loturi de pe A 7 a fost lansată în iunie 2021 (n.r nu în septembrie cum a transmis șeful CNAIR). Termenul de execuție pentru lotul 3 este de 20 de luni, iar pe traseu sunt 8 poduri și un pasaj cu o lungime de 1,2 kilometri.

Ce a transmis șeful CNAIR, cristian Pistol : 

„Asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a fost desemnată din nou câștigătoarea contractului pentru cinstrucția lotului 3 al AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI -BUZĂU ! În cazul semnării contractului, asocierea va avea la dispoziție 20 de luni si 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Buzău. În cadrul contractului finanțat prin PNRR, Asocierea va construi inclusiv 8 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Licitația pentru acest lot al A 7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori. Asocierea NUROL INŞAAT VE TICARET – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a mai fost desemnată căștigătoarea acestui contract în urma cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestații, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”, a transmis pe 23 octombrie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Ofertele depuse pentru Lotul 3 :

 

 

Comentarii

 1. La care adaugam vreo 3 cum face de obicei CNAIR-ul, pe motiv de “zile de Poștă”.
  Cel mai sigur vedem pe vreo Miercuri, saptamana viitoare.

 2. Hai Justiția Incompetentă!
  Mai dai o amânare pe motiv de incompetență?
  Mai bine dați pentru Nurol!
  Nu ca aș tine cu papagalii ăia!
  Dar si voi circulați pe A 7 cu limuzine de lux.
  Ce mai contează ca nu prind bani din PNRR!
  😡
  Va doare la bașcă șpecialilor!

 3. Nurol a demonstrat ca se poate termina un lot de autostrada aproape la termen.
  Lotul asta este unu scurt si simplu pe campie.
  Sper ca va fi semnat cu Nurol in sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *