250 de kilometri de autostradă şi drum expres ar putea fi dați în folosință până la finalul anului 2024, susține ministrul Transporturilor

Redacția sept. 10, 2023 6 comentarii
Autostrada Transilvania NUROL

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că, până la finalul anului 2024, vor fi daţi în folosinţă 250 de kilometri de autostradă şi drum expres, transmite News.ro, citând declarații televizate.

„Pe ceea ce am lucrat în 2022, am contractat acele sume de peste 10 miliarde euro, 10,6 miliarde ca să fiu mai exact. Asta înseamnă că anul acest şi anul viitor, minimul pe care să îl dăm în circulaţie să fie de 100 km pe an. Cred că, până la sfârşitul anului 2024, o să dăm cel puţin 250 de km de autostradă şi drum expres. Adică într-un an şi ceva. Anul acesta se dau în circulaţie încă 31 km pe drum expres Craiova – Piteşti. Se dă în 10 zile maxim lot în Transilvania, de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău care este de 14 km şi se atinge acea bornă de 1.000 km de autostradă şi drum expres din România. Se dă în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii în această toamnă, cu un mic semn de întrebare, dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme”, a explicat Sorin Grindeanu, duminică la Prima News.

El a mai spus că vor fi şi alţi kilometri de autostradă sau drum expres care vor fi daţi în folosinţă anul acesta şi anul viitor.

„În jurul Bucureştiului pe A0 sunt două loturi de 35 km însumaţi şi dacă vor fi daţi în această toamnă va fi mai uşor. Tot ce ţine de A0 va fi dat în circulaţie. Tot la început de octombrie pe A0, cei 20 km de la DN1 până la DN2 în octombrie anul acesta, deşi termenul de finalizare e august 2024. Dar până în mai anul viitor ar trebui să se circule de la Craiova la Constanţa doar pe autostradă”, a completat ministrul Transporturilor

Social-democratul a mai precizat că la cum arată lucrările care au ajuns la 50% pentru tronsonul Sibiu – Piteşti, este posibil să fie o surpriză plăcută şi, deşi este încă rezervat, există probabilitatea să poată fi finalizat tronsonul la finalul anului viitor.

„Mai pot să dau o veste bună. Am urmărit şi monitorizat tronsonul Sibiu-Piteşti pe capătul dinspre Piteşti, adică Piteşti – Curtea de Argeş sunt vreo 30 km, termenul de finalizare e 2025. La cum arată acum lucrările, sunt undeva la 50% şi se lucrează putem avea o surpriză acolo. Nu o spun, sunt rezervat, dar dacă se menţine ritmul de anul acesta, poate fi o surpriză plăcută să poată fi terminat inclusiv acel tronson până la finalul anului 2024”, a conchis Grindeanu.

Comentarii

 1. Cifra 1000 in contextul nr de Km de autostrada este doar un numar rotund, absolut irelevant din perspectiva unor obiective strategice (nu am legat inca Constanta de Nadlac, nu am legat inca Muntenia de Ardeal, nu am legat inca Ardealul de Moldova, Bicurestiul nu are inca centura cu prpfil de autostrada). Faptul ca autorotatile se “excita” la cifra 1000 nu denota decat lipsa lor de strategie pe termen lung.

 2. Sofia are centura cu 3 benzi pe sens, Budapesta cu 4 say chiar 5 pe anumite segmente. Noi facem la Bucuresti cu 2 benzi. Existe vrei explicatie alta decat incompetenta?

 3. Baț campii cu tinte subtiri.
  Unde poti merge 100 km pe autostrada fara sa ai batai de cap?
  Unde?😯
  Ba se surpa, ba se circula oe un sens iar ca sa mergi de la est la vest sau de la nord la sud pe autostrada e o fantezie.
  Nu tine de cald cifra asta ,250 km la anul, cand anul trecut s-au facut 13 km de autostrada iar anul ăsta vor mai fi 30 km.
  Ce va mai fi in 2025 sau 2026?
  Porniți Valea Prahovei, terminati Brasov – Sibiu, A7, A8 sau Transilvania va fi gata?
  Vinzi iluzii cand de la Brașov la Constanta faci 12 ore!😁

 4. Ești un șarlatan și MINȚI cu bună știință! Omul de rând, nu prea are habar de promisiunile care le faci tu prin presă, însă cei care sunt pe forum și au habar de stadiul lucrărilor… ȘTIM CĂ MINȚI! Dar, dacă ai spune adevărul, nu ai mai fi politician! Aceleași escrocherii de 33 ani! Minciuni, minciuni, minciuni! Promisiuni și alte promisiuni! V-aș lega pe toți cu bila la picior, să lucrați chiar voi la autostrăzi! Vezi….ia și câțiva Gugulani cu tine.

 5. Singurul lucru care deschideți în 2023 este….”etajul 1″ de pe A3. Țară condusă de dobitoci! Lotul Nurol! Atât! Voi ați terminat etajul 1, acum vă apucați de parter – incompetenților! Inaugurați un lot în Pampas! În mijlocul câmpului!
  La anul, da, se vor inaugura mai multe! A0 Lot 1 și 2 Sud. Aș comasa Alarko în așa fel, încât să se deschidă ambele loturi odată! Nu ajută cu nimic, zero, dacă deschid lotul 2, înainte de lotul 1. Nu știu cum de prima dată scoateți lotuluri din mijloc la licitație, apoi capetele! Vă scărpinați la urechea dreaptă cu mâna stânga – cam asta faceți! Povești de genul “În 2024 se va circula Craiova – Constanța la nivel de autostradă” să le spui lu mutu! Când DX 12 lot 4 e în urmă rău, că și grecii de la Aktor pe A0 sud lot 3. Nu vă este teamă că-l detronați pe Pinocchio?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *