9 din 10 angajaţi preferă telemunca sau un model hibrid, deși 60% nu au condiţii optime de lucru acasă

business, afaceri, munca de acasa Sursă: Unsplash

Ridicarea restricţiilor şi întoarcerea treptată la normalitate trasează noi direcţii în ceea ce priveşte întoarcerea la birou, iar o nouă provocare pentru angajatori este cum să amenajeze spaţiul de lucru pentru a oferi condiţii adaptate contextului post pandemie, dar mai ales pentru a convinge angajaţii să revină la birou.

Conform unui studiu realizat de Mobexpert Office, mai mult de jumătate dintre angajaţi s-au întors să lucreze de la birou, iar 35% dintre ei lucrează în model hibrid. Circa o treime (30%) şi-ar dori să lucreze doar de acasă, în timp ce 60% optează pentru un mod de lucru hibrid cu diverse combinaţii de zile.

Avantajele telemuncii sunt programul flexibil, siguranţa, posibilitatea de a lucra de oriunde şi mai puţin timp pierdut pe drum. Pe de altă parte, dezavantaje ţin de faptul că muncesc mai mult de acasă, izolarea, nevoia de comunicare şi lipsa echipamentelor necesare.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

„Pentru a putea concura cu avantajele telemuncii, companiile trebuie să vină în întâmpinarea angajaţilor cu un concept de amenajare care include zone de recreere atât indoor, cât şi outdoor, spaţii ultra moderne pentru lounge digitalizate conform tendinţelor actuale, spaţii atractive pentru luat masa, zone de întâlnire şi socializare”, explică Andreea Cahane, Product & Business Management Mobexpert Office Division.

Studiul mai arată că printre cele mai importante opţiuni pe care românii vor să le aibă la birou se numără un program mai flexibil (53%), amenajarea unor zone de recreere sau un spaţiu de lucru care oferă mai multe facilităţi precum cafea dimineaţa, loc special pentru servit masa (32%), mai multe variante de locuri unde să-ţi desfăşori activitatea (28%), iar 25% vor un mediu sigur şi curat.

„Zonele de socializare, de relaxare, sunt cele în care ne încărcăm bateriile, în care devenim creativi. Sunt zonele care au luat amploare în ultimii ani şi care trebuie aduse în prim plan de către companii. Spaţii curate din punct de vedere vizual, cu linii simple, luminate, minimaliste, în culori calde, ne influenţează starea de spirit, modul de gândire şi creativitatea.” .

Cu toate că mulţi dintre angajaţi sunt reticenţi la ideea de a se întoarce la birou, studiul arată că peste 60% dintre aceştia nu au condiţiile optime de lucru acasă.

Studiul a inclus 1.400 de persoane şi a analizat preferinţele românilor în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi beneficiile pe care şi le-ar dori de la spaţiul de lucru.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: