Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Muncii cu 196 milioane lei pentru achitarea pensiilor pe luna decembrie / Executivul spune că au apărut în plată mai multe dosare noi de pensionare decât estimase

bani, lei, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii cu 196 milioane le. Banii vor veni din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022.

Cele 196 de milioane de lei vor ajunge la ministerul Muncii pentru a plăti în luna decembrie, pensiile care se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Suplimentarea acestei sume a fost determinată de faptul că au fost introduse la plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât cel estimat, arată Guvernul, într-un comunicat de presă.

Prin legea bugetului de stat, pentru plata pensiilor a fost asigurată suma de 96,2 miliarde lei, în 2022, dintre care, până în prezent, au fost efectuate plăţi în sumă de 89,8 miliarde lei. Plăţile estimate a se efectua în luna decembrie se ridică la 6,5 miliarde lei, conchide sursa citată.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *