Primăria Capitalei va monta panouri electronice de informare în aproape 1.000 de stații STB. Finanțare de 30 de milioane de lei prin PNRR

Panou Bucureşti

Aproape 1.000 de stații STB din București vor avea panouri electronice de informare, a anunțat miercuri primarul general Nicușor Dan. Panourile electronice vor transmite și informațiile audio, iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

„968 de stații de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afișate informații în timp real, referitoare la organizarea și programul de circulație al vehiculelor. Datele vor fi furnizate călătorilor atât vizual cât și audio. Am depus o cerere de finanțare prin PNRR, aflată în etapa de evaluare, iar în ședința de consiliu de ieri s-au aprobat modificările necesare solicitate de finanțator pentru aprobarea proiectului. Valoarea finanțării prin PNRR este de 5,68 milioane de euro fără TVA. Investițiile vor consta în echipamente (panouri digitale) cu sisteme de susținere, respectiv software de management al panourilor digitale și componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente”, a arătat primarul general Nicușor Dan.

În 2018, Primăria Capitalei şi STB lansau un proiect pilot pentru montarea panourilor electronice de informare pe liniile de tramvai 46 şi 55, pe şoselele Iancului şi parţial Pantelimon fiind modernizată calea de rulare a tramvaiului. Gabriela Firea promitea atunci că reţeaua de informare va fi extinsă şi pentru liniile 21 şi 41, printre cele mai circulate din Bucureşti. Astfel, singura variantă pentru informarea în timp real a călătorilor este aplicaţia pentru telefoane mobile „INFO TB”, care afişează rutele disponibile şi orele de sosire în staţii.

4.000 de staţii de transport public sunt în Regiunea Bucureşti – Ilfov, a transmis STB pentru Economedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *