Aeroitalia anunță rute către România, de la Roma la București și Bacău

Aeroitalia Sursa foto: Facebook

Compania aeriană italiană Aeroitalia, înființată recent, a dezvăluit cele mai recente adăugiri la rețeaua sa – șapte zboruri săptămânale către două destinații românești, București și Bacău, de pe Aeroportul Roma Fiumicino. Transportatorul va lansa zeci de rute noi în această vară, pe fondul unei extinderi uriașe a rețelei.

Începând cu 1 iunie, Aeroitalia va opera patru zboruri săptămânale către Aeroportul Internațional Henri Coandă din București (OTP) și trei zboruri săptămânale către Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău (BCM) de pe Aeroportul Fiumicino din Roma (FCO), cu câte un zbor în fiecare zi a săptămânii. Ambele vor fi rute sezoniere, zborurile spre București fiind disponibile până pe 29 septembrie, iar cele spre Bacău până pe 30 septembrie – programul complet este prezentat mai jos.

Luni și miercuri:

FCO către OTP – Pleacă de la Roma Fiumicino la ora 11:05, ajunge la București la ora 14:15.
OTP către FCO – Pleacă din București la 15:10, ajunge la Roma Fiumicino la 16:25.

Vineri și duminică:

FCO către OTP – Pleacă de la Roma Fiumicino la 13:15, ajunge la București la 16:25.
OTP către FCO – Pleacă din București la 17:15, ajunge la Roma Fiumicino la 18:25.

Marți, joi, sâmbătă:

FCO către BCM – Pleacă de la Roma Fiumicino la 11:05, ajunge în Bacău la 14:20.
BCM către FCO – Pleacă din Bacău la 15:10, ajunge la Roma Fiumicino la 16:25.

Se reînvie serviciile românești

Aeroitalia plănuise inițial să deservească Bacău în mod regulat atât de pe Aeroportul Milano Bergamo (BGY), cât și de pe Roma Fiumicino începând cu decembrie 2022, dar a sfârșit prin a renunța la ambele rute la începutul lunii ianuarie, după doar cinci săptămâni. Transportatorul va reveni la București pe 26 martie cu un zbor zilnic de la Milano Bergamo, înainte de lansarea rutelor sale către Roma Fiumicino în iunie.

Nu este clar de ce compania aeriană a ales să renunțe mai devreme la zborurile sale inițiale de la Bacău – aceasta a mai închis anterior rute după ce le-a deservit pentru scurt timp, inclusiv un serviciu de scurtă durată între Florența și Londra Heathrow, care a durat doar 10 zile.

Planurile sale pentru această vară sunt extrem de ambițioase, cu 18 rute noi de la baza sa de la Aeroportul Forli și 24 de rute de la Milano Bergamo, care vor extinde masiv rețeaua transportatorului italian.

Zboruri în vânzare acum

Tarifele pentru ambele rute au fost deja puse în vânzare pe site-ul Aeroitalia, cu bilete dus-întors la prețuri începând de la 29,99 EUR (32,33 USD) pentru București și 39,99 EUR (43,11 USD) pentru Bacău. Ambele rute vor fi operate cu avioane Boeing 737-800 cu 189 de locuri, din care transportatorul italian are patru (în curând vor fi cinci odată cu sosirea lui 9H-FSJ).

Compania aeriană va fi singurul operator de zboruri directe între Roma și Bacău, deși se va confrunta cu o concurență acerbă pe ruta Roma-București – TAROM și Wizz Air zboară ambele între FCO și OTP, iar operatorul român Dan Air va începe, de asemenea, în iunie, în timp ce Ryanair deservește capitala României de pe Aeroportul Roma Ciampino (CIA).

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *