Primul upgrade din ultimii patru ani al bitcoin, care va ajuta criptomoneda să concureze cu Ethereum, a fost aprobat

bitcoin sursa foto: Unsplash

Primul upgrade al Bitcoin din ultimii patru ani a fost aprobat de minerii din întreaga lume, scrie cnbc.com, care notează că este vorba de un rar moment de consens în rândul stakeholderilor.

Acest upgrade, denumit Taproot, va deveni efectiv în noiembrie și va oferi o mai mare confidențialitate pentru tranzacții. Dar cel mai important aspect este că va debloca potențialul așa numitelor smart contracts, aceste contracte autonome esențiale în tehnologia blockchain și care elimină intermediarii chiar și din cele mai complexe tranzacții.

“Taproot este important, deoarece deschide o gamă largă de oportunități pentru antreprenorii interesați în extinderea utilității bitcoin”, afirmă Alyse Killeen, cofondator la Stillmark.

Spre deosebire de upgrade-ul din 2017 – cunoscut și ca “ultimul război civil” din cauza diviziunilor care au apărut în rândul stakeholderilor – Taproot a beneficiat de un sprijin aproape complet.

Principala schimbare este legată de semnăturile digitale.

Schnorr / Taproot, sau mai sumplu Taproot, este o modificare a protocolului Bitcoin care are ca scop principal creșterea confidențialității, a flexibilității și a scalabilității smart contracts, potrivit journalducoin.com.

Algoritmul de semnătură al Schnorr este o alternativă la “Elliptic Curve Digital Signature Algorithm,” actualul algoritm utilizat în Bitcoin și produce semnături mai mici deținând de asemenea o proprietate de liniaritate care permite verificarea pe loturi și agregarea cheilor.

În practică, notează cnbc, este vorba de un grad mai mare de confidențialitate.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *