Compania de Drumuri a scos la licitaţie proiectul tehnic pentru modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, segment care se suprapune cu lotul 6 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti, adică legătura municipiului Râmnicu Vâlcea la Autostrada A1.
Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea presupune, pe lângă refacerea structurii rutiere şi consolidări punctuale, lărgirea platformei drumului la 10 metri, din care 7 metri cele două benzi de circulaţie, iar restul de 3 metri benzi de încadrare şi acostament consolidat (legătura nu va fi la profil de drum rapid cu patru benzi şi separatoare de sens, CNAIR preferând soluţia modernizării unui drum deja existent).
Pe lângă refacerea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea (24 kilometri), se va construi şi un segment de drum nou cu o lungime de 3 kilometri, a anunţat pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
„A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C. Așa-numita secțiune 6 a A1 Sibiu-Pitești este inclusă în Masterplanul General de Transport al României și este împărțită în două segmente:
-Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeș la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și consolidări punctuale ale drumului.
-Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C și construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 și drumul național”, a scris ministrul Drulă pe Facebook.
Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, parte a lotului 6 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti şi legătura între A1 şi DN 7 Valea Oltului, a fost anunţată încă din toamna anului trecut, în mandatul fostului ministru al transporturilor Lucian Bode, dar la prima licitaţie nu s-au depus oferte. Ulterior, CNAIR a reluat licitaţia, dar pe baza noului model de caiet de sarcini, mai bine definit şi cu condiţii mai clare.
Potrivit documentaţiei din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea totală a contractului este cuprinsă între 6 şi 7,1 milioane lei, iar durata contractului este de 11 luni pentru primul lot (Curtea de Argeş – Tigveni), respectiv 14 luni pentru lotul 2 (Tigveni- Râmnicu Vâlcea). Ofertele pot fi depuse până la sfârşitul lunii august.