Urmările exploziei de la Crevedia: Proprietarii cisternelor cu GPL trebuie să-și monteze camere video pentru supraveghere 24/24, astfel încât să nu se mai poată umple pe ascuns buteliile de aragaz / Încep controalele ISCIR, instalațiile neconforme pot fi oprite pe loc de la funcționare

statii gpl primaria sectorului 5 Sursă foto: Facebook/Primaria Sectorului 5

Proprietarii de sisteme de distribuție GPL gaz natural comprimat și hidrogen trebuie să-și monteze sisteme de monitorizare video non stop a instalațiilor până la 1 martie 2024, potrivit unui proiect de OUG care vizează funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil – legea 64/2008.

Promovarea acestei OUG de către Ministerul Economiei, forul tutelar al ISCIR, este o urmare a exploziei din stația GPL de la Crevedia, luna august, unde cinci persoane au murit și zeci au fost rănite. O anchetă este încă în desfășurare dar datele de până acum ale procurorilor arată că explozia ar fi putut fi provocată de un transfer ilegal de gaz dintr-o cisternă în alta. ISCIR a înțeles că există un pericol real care rezultă din umplerea buteliilor de aragaz direct din cisterna cu GPL, de aceea trebuie monitorizare video continuă, ca acest lucru să nu se mai poată face.

„Ca urmare a controalelor efectuate de ISCIR cât și a sesizărilor primite de instituție în perioada 2021-2023 referitoare la funcționarea instalațiilor tip SKID GPL s-a constatat amploarea fenomenului de umplere a buteliilor de aragaz de la aceste instalații dar nu au putut fi luate întotdeauna măsurile necesare deoarece deținătorii/utilizatorii acestor instalații nu au obligația să asigure un sistem de supraveghere a instalațiilor de distribuție în zonele de distribuție/alimentare cu gaz petrolier lichefiat – GPL”, fundamentează Economia prezenul proiect de OUG.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Supraveghere prin CATV trebuie să fie făcută peste tot, în următoarele patru luni.

„Instalarea sistemelor de supraveghere video a instalațiilor de distribuție în zonele de distribuție/alimentare cu gaz petrolier lichefiat – GPL, gaz natural comprimat pentru vehicule – GNCV și hidrogen se realizează până la 1 martie 2024”, se arată în textul OUG.

Nu este singura modificare care vizează funcționarea echipamentelor sub presiune. Se schimbă și regimul sancțiunilor pentru punerea în funcțune a echipamentelor neconforme. Astfel, Articolul 2, alinatul 1 al OUG arată că, în scopul preîntâmpinării producerii unor nereguli sau abateri de la legalitate ori regularitate în activitățile care se referă la funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, ISCIR poate dispune controale tematice, cu participarea unor reprezentanți ai altor instituții publice.

Oprirea instalațiilor neconforme se poate face pe loc.

„Dacă, în urma activității de control desfășurate sunt identificate nereguli sau abateri grave cu privire la activitățile prevăzute la art 8 alin. (1), cu risc iminent asupra vieții și securității persoanelor, ISCIR, prin echipele de control constituite potrivit alin. (2) poate dispune, prin proces verbal, suspendarea desfășurării acestora pentru o perioadă de 30 zile și oprirea din funcționare ori utilizarea instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil”, prevedea proiectul de act normativ.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. De parca camerele video deconspira bombele cu ceas ( avizele/autorizatiile false camuflate de teroristii generalului Iamandi).

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.