Timișoara, cel mai bun oraș din România și al treilea din Europa pentru munca la distanță

Timișoara Sursa foto Economedia (1)

Timișoara a fost numit cel mai bun oraș din România și al treilea cel mai bun oraș din Europa pentru munca la distanță, confort unui studiu derulat de Ovo Network, o platformă online de rezervări de călătorie.

OVO Network a făcut o călătorie virtuală prin Europa, descoperind cele mai bune locuri pentru profesioniștii care lucrează de la distanță și vor să descopere noi locuri pentru a face acest lucru. Compania a luat în considerare date din peste 130 de locații europene (inclusiv zone metropolitane, plaje și zone muntoase adiacente), iar ultimul studiu relevă cele mai bune orașe pentru nomazi digitali.

Studiul ia în considerare factorii cheie în alegerea locului ideal pentru muncă la distanță, respectiv factori precum viteza internetului, disponibilitatea temporară a locurilor de cazare, costul spațiilor de lucru în comun, costurile de transport și siguranța.

Fără agitația unui oraș-capitală, Timișoara oferă o gamă de facilități accesibile pentru munca la distanță, cum ar fi spații de lucru în comun și abonamentele ieftine de transport în comun. Locuitorii sunt, de asemenea, fluenți în limba engleză, așa că mutarea aici nu ar trebui să fie o problemă pentru oamenii din întreaga lume. Timișoara este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure orașe din Europa, conform studiului.

Cracovia, Polonia, este cel mai bun oraș din Europa pentru lucrătorii de la distanță. Orașul are o viteză WiFi cu 23% mai mare decât media europeană, ceea ce înseamnă că oamenii pot rămâne conectați mai ușor, în ciuda faptului că se află la sute de kilometri distanță. Cracovia are, de asemenea, unele dintre cele mai ieftine spații de co-working din Europa, cu abonamente lunare la echivalentul a sub 85 de lire sterline pe lună, cu 71% sub prețurile medii din Marea Britanie (210 lire sterline) și cu 57% sub prețurile medii din UE (152 lire sterline).

Topul mai este completat de Viena, pe locul 2, cu scoruri bune la viteza internetului, siguranță și salarii.

Cel mai bun oraș montan pentru munca la distanță

Pentru iubitorii de munte, Skopje, din Macedonia de Nord, a fost numit cel mai bun oraș pentru lucrătorii de la distanță, cu o priveliște irezistibilă și o calitate excelentă a vieții pentru nomazi. Capitala are spații de colaborare incredibil de accesibile ce costă 60 lire sterline pe lună și o viteză bună de WiFi. Abonamentele de transport (21 de lire sterline) și prețurile pentru abonamentul la sala de sport (19 lire sterline) sunt, de asemenea, semnificativ mai mici decât media europeană de 43 de lire sterline și respectiv 30 de lire sterline.

Cel mai bun oraș cu plajă pentru munca la distanță

Pentru iubitorii de plajă, Valencia este orașul care iese pe primul loc, iar orașul din sudul Spaniei ocupă, de asemenea, locul 12 în general. Valencia și zona înconjurătoare se mândrește cu peste 500 km de coastă, cu o gamă extraordinară de spații de colaborare la un cost lunar de 160 de lire sterline pe lună. Valencia are, de asemenea, WiFi rapid. Pentru cei care caută un pic de flexibilitate în stilul lor de viață în străinătate, costurile de cazare în Valencia sunt mult sub 850 de lire sterline pentru o lună de ședere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *