Startup-ul american de robotică Figure a semnat un parteneriat cu BMW Manufacturing pentru a-şi aduce roboţii umanoizi în unitatea producătorului de maşini din SUA, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Mișcarea vine în contextul în care tot mai multe companii apelează la roboţi asemănători oamenilor pentru a îndeplini anumite sarcini fizice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acesta marchează primul acord comercial pe care Figure l-a semnat de la înfiinţarea sa în 2022.

Deşi compania nu a dezvăluit câţi roboţi va folosi BMW, parteneriatul va începe cu un număr mic şi se va extinde dacă obiectivele de performanţă vor fi îndeplinite, potrivit lui Brett Adcock, director general al Figure.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Roboţii umanoizi ai Figure  vor fi desfăşuraţi la unitatea de producţie a BMW din Spartanburg, Carolina de Sud, cel mai mare exportator de automobile din SUA, care are în prezent 11.000 de angajaţi.

Aceştia vor fi integraţi în procesele de producţie, inclusiv la unităţile de caroserie, tablă şi depozit, în următoarele 12-24 de luni, după ce vor fi instruiţi pentru a îndeplini sarcini specifice.

“Am proiectat robotul pentru a fi a fi siguri pentru oameni. Lucrul cu BMW la automatizarea într-o unitate de producţie este un validator imens pentru noi în domeniu”, a spus Adcock.

Producători de maşini, de la Honda la Hyundai, experimentează de ani de zile folosirea roboţilor umanoizi, pentru a efectua lucrări repetitive şi periculoase în liniile de asamblare.

Tesla a lansat recent cel mai recent umanoid al său aflat în dezvoltare, Optimus Gen 2, iar directorul general Elon Musk a prezis un miliard de roboţi umanoizi pe pământ în anii 2040.

Roboţii umanoizi de uz general, cu software alimentat cu inteligenţă artificială, au primit un interes reînnoit din partea investitorilor, deoarece au potenţialul de a folosi o gamă largă de mişcări şi de a învăţa să îndeplinească sarcini noi, aşa cum fac oamenii.

Roboţii utilizaţi în prezent sunt creaţi în general pentru sarcini specifice şi nu este clar dacă un robot mai flexibil, capabil să realizeze o gamă mai largă de servicii, se va dovedi viabil într-un mediu real.

Figure, cu sediul în Sunnyvale, California, a strâns 70 de milioane de dolari de la investitori, anul trecut, în frunte cu Parkway Venture, la o evaluare de peste 400 de milioane de dolari.