Actual de Cluj: Cine e „Psychometric Systems”, firma care a lansat aparatul de „scanare” în palmă pe care l-a adoptat Inspectoratul Școlar din Cluj

Psychometric Systems aparat de citit in palma Sursa foto: Facebook / Psychometric Systems

Un așa numit „proiect pilot” al Inspectoratului Școlar Județean din Cluj, lansat săptămâna aceasta, a ajuns subiect de dezbatere și critici în mediul online – oameni din mediul universitar sau tehnic au calificat inițiativa drept promovare a pseudoștiinței. Prin proiect, Inspectoratul Școlar a agreat, împreună cu Clubul Lions Genessis să testeze pe elevii clujeni un aparat inventat de un român, Dumitru Grigore, consilier în cadrul unei societăți comercială numită Tracia Unită, „organizație a Domnului Profesor Florian Colceag în care aceștia au creat cel mai performant program de scanare a profilului pshihologic pe ADN-ul  ființei umane”; Tracia Unită care „întruchipează tărâmul antic de unde au pornit civilizațiile lumii. Școala Zamolxiană a spiritualității”. Cu toate că decanul Facultății de Psihologie din cadrul UBB a fost prezent la conferința de lansare, reprezentanții Universității Babeș-Bolyai, prezentați ca parteneri în proiect de către inspectoarea șefă, s-au dezis ulterior de instrument și de metoda folosită. Desfășurarea unui astfel de proiect-pilot ar fi o „greșeală”, a declarat rectorul UBB, psiholog de profesie, Daniel David, care susține că școala ar trebui să folosească teste și probe psihologice validate, acest proiect nefiind din această categorie, conform EduPedu.ro. Ulterior, chiar ISJ a renunțat la promovarea proiectului „până la momentul clarificării tuturor aspectelor”. Cine a fondat firma care dezvoltă aparatul? Alături de Dumitru Grigore, familia Galoș.

Pe site, Psychometric susține că promovează o „metodă de scanare complet automatizată, brevetată și sigură pentru evaluarea psihologică” și se laudă cu un premiu la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva (manifestare despre care unele voci susțin însă că a ajuns un business, care își cam premiază toți participanții). Un studiu realizat de Dumitru Grigore este prezentat AICI.

Instrumentul nu are „nicio acreditare formală”, a precizat ulterior Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie din cadrul UBB, prezent și el la conferința de lansare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Update. Dispozitivul de scanare a palmelor elevilor pentru profilul de orientare în carieră care ar fi urmat să fie testat pe 100 de elevi din județul Cluj nu a fost avizat de Colegiul Psihologilor din România, forul recomandând neutilizarea lui, potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a structurii.

Cine e firma Psychometric Systems

Firma Psychometric Systems, înființată acum aproape 10 ani, are ca obiect de activitate declarat “Cercetarea – dezvoltarea în alte știinte naturale și inginerie”. Conform celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor, aceasta a avut în 2022 o cifră de afaceri de numai 60.502 lei și o pierdere de 47.244 și figurează cu 0 salariați, scrie Actual de Cluj.

Firma este deținută de Grigore Dumitru (42%) și LG Consulting (58%), firmă ce apare la rândul său ca fiind deținută de Galoș Alexandru Doru și Galoș Lăcrimioara. Ca administrator și asociat apare și Galos Alexandru Doru, un cunoscut om de afaceri din Cluj, care a decedat anul trecut.

Alexandru Galoş a fost cunoscut pentru activitatea sa în industria tipografică din România, ca fondator al tipografiei Novis, al companiei Art Inks, dar şi ca dezvoltator şi proprietar al Olimpia Business Center ClujNapoca, una dintre primele clădiri de birouri din Cluj. Acesta a fost, de asemenea, membru al clubului Rotary.

La conferința de presă a ISJ a fost prezent ca reprezentant al firmei Psyhometric Systems Cluj-Napoca Andrei Galoș, fiul acestuia. Pe Facebook, proiectul Psychometric System e promovat și de Tudor Galoș (fondatorul Tudor Galos Consulting, care a lucrat și pentru Microsoft România). Acesta spune că a lucrat “ani de zile” la proiect.

Consultantul este vărul lui Alexandru Galoș, după cum povestea chiar acesta, într-o relatare care prindea începutul afacerii MindMi. Acesta a povestit că MindMi a fost primul client al firmei sale de consultanță. “Ne știm de o viață. Văr, prieten, mentor în business. În a doua zi după ce am aflat că jobul de corporație nu mai există și eram confuz și nu știam ce să aleg, m-am urcat în avion și m-am dus la Cluj. M-am întâlnit cu el și cu Dumitru Grigore și împreună am muncit ani la rând la proiectul MindMi System . 8h petrecute cu Puiu m-au făcut să iau una dintre cele mai bune decizii din viața mea”, scria Galos pe Facebook în aprilie 2023.

Citește integral pe Actual de Cluj.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Este o mizerie 100%, numai știm sa negociem un contract de munca sau de colaborare. Dar avem scanere pentru talpa mâinii. Vai de noi. Asta este România : farmacii, case de amanet, jocuri de noroc, homosexualitate, jocuri video, propaganda…. ciuciu dezvoltare!

    • Am verificat, tudor galos e ala de la Microsoft care s a dat la fund in scandalul licente pt stat.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.